Kauaoodatud teleprojekti „Tantsud tähtedega“ viies hooaeg sai hoo sisse läinud pühapäeval, kui võistlustulle astusid taas 8 tantsupaari. Sel aastal on tantsupõrandal mõõtu võtmas Anna Levandi ja Mairold Millert, Jan Uuspõld ja Aleksandra Žeregelja , Ott Väli ja Emma-Leena Koger, Stig Rästas ja Karina Vesman, Getter Jaani ja Ott-Sander Palm, Veronika Portsmuth ja Märt Agu, Andres Anvelt ja Kristian Tennokese ning Kati Toots ja Marko Kiigajaan.

Esimene saade tõi kaasa palju üllatusi kuna võib öelda, et pea kõik esinejad olid üle ootuste head, ka kohtunikel leidus peamiselt vaid kiidusõnu. Ometi pidi ju keegi pingereas viimaseks jääma ning kohtunike edetabelis osutusid nendeks Kati Toots ja Marko Kiigajaan, kes ka lõppkokkuvõttes jäid kahe viimase paari sekka. Marko aga ei lase end sellest kõigest heidutada ning säilitab oma positiivsuse ja on veendunud, et järgmistes saadetes saab neil vaid peremini minna.

„Tagasi vaadates võib öelda, et siit on ju ainult edasi minna ja midagi väga hullu ju lahti ei ole. Iga saade on uus ja soosikud võivad iga hetkega muutuda. Usun, et tuleme sellest olukorrast ilusasti välja ning suudame televaatajatele veel mitmeid ilusaid tantse pakkuda. Trenni teeme loomulikult väga usinasti ning anname endast parima,“ ütleb Marko Gossip.ee-le.

Ka oma selleaastase tantsupartneri Kati Tootsi kohta leiab Marko vaid kiidusõnu ja leiab, et potentsiaali on temas palju. „Kati trumbid on kindlasti naiselikkus ja loomulik ilu ning siirus, mis temast kiirgab. Tal on ka ilusad jalad, mis on tantsijale väga vajalik. Ka töövõime on olemas ning seega on ainuke võimalius kõvasti saalis tööd teha ja sellega me ka igapäevaselt tegeleme — teeme vaikselt iga päev paar tunnikest trenni ja katsume ka vähemalt ühe päeva nädalas puhata,“ ei unusta Marko ka väikest hingetõmbe pausi oma tantsupartnerile anda.
 
Marko peab tänavust hooaja seltskonda üldse väga unikaalselks ning sümpaatseks. „Tänavune hooaeg on sellepärast juba unikaalne, et meil on sellel aastal kõik osalejad avalikkusele tuntud“ ning lisab, et tema isiklikult on peaaegu poolte osalistega enne algavat hooaega kokku puutunud.

Kindlaid sihte Kati ja Marko veel seadnud pole kuna Marko usub, et selles saates ei olegi võimalik midagi ette planeerida, küll aga lubab ta koos Katiga endast parima anda. „Võtame kindlasti iga saate korraga ja vaatame, mis tulevik toob. Selles saates ei ole võimalik midagi kindlat ette näha ega kinnitada kuni lõpuni. Kõik võib hetkega täielikult muutuda. Loomulikult anname endast parima ning loodame, et suudame ennast televaatajate südametesse tantsida,“ loodab Marko televaatajate poolehoi võita.

Võrdselt oluliseks peab Marko tantsusaates nii head tantsuskust, kui showd ja kostüüme. „Meil on rahvale kindlasti mõlemat pakkuda, sest olen eelmistest hooaegadest palju õppinud ning olen aasta aastalt targemaks saanud,“ hindab Marko kõrgelt oma eelnevaid kogemusi tantsusaates. „Selles saates ei saa lihtsalt võita puhta tantsuga, kuid kindlasti ei jõua ka ilma tantsuoskuseta väga kaugele,“ tetab Marko Gossip.ee-le. Muuses kõik Marko ja Kati kostüümid õmbleb ka ise varem tantsusaate osalenud Olga Kosmina.

Sel aastal jätkab tantsusaade ilma žüriiliikme Ants Tael‘ata ning kolmas kohtunik on iga saade üllatuskohtunik mõnest eelnevast tantsusaate hooajast. Küsisime, mis sellest arvab aga Marko ning ta tunnistas, et see toob saatesse suuri muudatusi kuid samas ei pea Marko seda sugugi mitte halvaks. „See on jälle üks suuri muudatusi, mis ka tantsudes muudatusi toob. Tänavu on meil kohtunike laua taga ainult üks võistlustantsuproff ning see toob kindlasti saatesse juurde palju showd ning paraku jääb taaskord võistlustantsu poolt vähemaks,“ on Marko pisut kurb, kuid samas näeb ka asja positiivset külge: “samas on see uus ja huvitav ning arvan, et nii mõnigi külaliskohtunik annab saatele väga palju juurde, eks elame ja näeme!“

„Mis puutub muidugi härra Ants Taela, siis tema on olnud läbi aegade ka minu üks suuri eeskujusid,“ paljastab Marko. „Loodan teda siiski ka see aasta tantsusaates näha, äkki on tal võimalus näiteks istuda kohtunike laua taha finaalis,“ ei kaota Marko lootust.
 
Paljuski sõltub saateosaliste saatus just televaatajate hääletusest ning selles osas on olnud palju vastakaid arvamusi. On nuristetud, et hääletused on ebaausad kuna inimesed hääletavad oma lemmiku saates osaleja poolt, mitte selle poolt kel kõige parem tantsuoskus. „Selle jaoks ju see hääletamine ongi, et inimsesed saaksid hääletada nende poolt, kes on nende lemmikud, ei näe Marko selles midagi halba.

„Loomulikult on kriteeriumid nii laialdased ja arvamused erinevad. Üks asi mulle selle asja juures, aga eriti ei meeldi. Tihti hakatakse kriitikanooli pilduma kohtunike suunas. Arvan, et nende otsus on alati õiglane ja seda ei tasuks kritiseerida. Olgu see siis milline tahes. Keegi ei hakka ju tantsuvõistlusel kohtunike otsuseid ümber pöörama. Tuleb lihtsalt paremini tantsida ja nii need paremad hinded tulevadki,“ lajatab Marko.

Kohtunike hindeid ja kommentaare peab Marko ka väga olulisteks televaatajate hääletuste mõjutajateks: “Ma arvan, et nende öeldu mõjutab väga palju. Olen seda eelmiste hooaegade põhjal kolleegidega ka arutanud. Vahest võib juhtuda, et kedagi tehakse maha ja siis rahvas vaatab, et nii ei saa ning hakkab hoogsalt hääletama. Teinekord jälle usutakse kohtunike öeldut ja hääletatakse just nende sõnade järgi, leaib Marko, et kohtunike öeldud sõnad võivad anda nii positiivsest kui negatiivset mõju.

Hääletajatel aga soovitab Marko hääletada oma lemmiku poolt nii palju kui võimalik. „Sellest võidavad nii teie lemmikud kui ka abivajajad lapsed, kelle pärast see teleprojekt igal sügishooajal käivitub,“ rõõmustab Marko, et saatel on õilis eesmärk.
 
Lõpetuseks küsisib Gossip.ee Markolt millised ohvreid nõuab tantsusaade tema jaoks ning saime vastuseks, et peale mõningase ajakaotuse ta eriti suuri ohvreid ei nõuagi. „Minu puhul kehtib ka see reegel, et mida rohkem ma teen, seda rohkem ma jõuan. Mulle lihtsalt meeldib olukord, kui koguaeg on midagi teha,“ ei häbene ka Marko ennast kiitmast.