Tuntud poliitik ja Eesti Caritase juhtfiguur Lagle Parek räägib Gossip.ee-le, et lapsepõlves unistas ta saada maadeuurijaks. Poliitikasse sattus tegus naine aga seetõttu, et elu pole lihtsalt andnud võimalust poliitikat ignoreerida. “Elu pole andnud mulle võimalust poliitikat ignoreerida ja juba teismelisena olin mängimas põrandaaluse võitluse mänge. Kas ma olen midagi saavutanud on küsitav aga olen püüdnud elada sisemiselt vabana. Ja see pole vähe.”

Lagle Parek, teie sünnipäev ja sünnikodu?
Olen sündinud Pärnu linnas, 17.aprillil 1941.
 
Kelleks unistasite saada lapsepõlves?

Maadeuurijaks.
 
Kui noorelt tekkis teil huvi poliitika vastu ning millised on olnud teie märkimisväärseimad saavutused poliitikas?

Elu pole andnud mulle võimalust poliitikat ignoreerida ja juba teismelisena olin mängimas põrandaaluse võitluse mänge. Kas ma olen midagi saavutanud on küsitav aga olen püüdnud elada sisemiselt vabana. Ja see pole vähe.
 
Olete olnud üks vabadusvõitlejaid Eestis ning olnud seetõttu ka tagakiusatav, ehk räägite asjast täpsemalt?

Ma ütleksin, et olen osalenud vastupanuliikumises, nuhelda saanud juba lapsena. Olin küüditatud koos perega 1949.aastal ja oma meelsuse eest kandnud vanglakaristust neli aastat möödunud sajandi kaheksakümnendatel.
 
Olete olnud ka minister, kuidas seda perioodi meenutate. Palun tooge ära mõned tähtsamad tegemised või saavutused oma ministriks oldud ajast?
Olin aasta siseminister ja see oli väga raske aeg, esimene põhiseaduslik valitsus taasiseseisvunud Eestis. Tänu kogu valitsuse kogenematusele ongi saavutatud see edu, mis meil on. Ei kantud kaasa vana taaka. Muidugi tänases päevas oleks palju asju targemini teinud!
 
Mis teile seoses Hirvepargiga enim meenub?
Ilus päikseline ilm, ääretult arukas käitumine rahva poolel ning kui aeg sai läbi siis täiuslik õnnetunne.
 
Kui küsida, et kas härra Ilves või Indrek Tarand, siis kumba meest oleksite teie eelistanud Vabariigi presidendina näha ja miks?

Olen siin Ilvese poolel, sest kogemused, mis saadakse esimese ajaga saavad kindlasti ärakasutatud järgmisel ajaperioodil.
 
Huvialad?
Reisimine ja lugemine.
 
Millised saated teile telerist meeldivad ning milliseid saateid te mitte kunagi ei vaata?

Vaatan ainult Aktuaalset kaamerat, Foorumit vahel ja Vabariigi kodanikke.
 
Kas usute selgeltnägijatesse ja ravitsejatesse ning ehk on teil olnud kokkupuudet mõnega neist ning saate pajatada ka midagi põnevat või kummalist antud küsimuses?

Ei.
 
Kuidas teile meeldib see, et Tallinna Lennujaam kannab Lennart Meri nime?

Väga.
 
Mida arvate vabadusvõitlejatest Mart Niklusest, Jüri Liimist, Jüri Böhmist ja teistest?

Vabadusvõitlejaks ma loeks siin küll ainult Mart Niklust.

Kuidas kommenteeriksite seda, et Türi pastori Harald Meri ja tema koduabilise Valve Kleini mõrvajuhtum pandi ruttu “kalevi alla” (teatavasti sai Harald Merile saatuslikuks see, et ta ähvardas raadio kaudu, et avaldab KGB- tegelaste nimekirjad)?

Ei oska kindlalt kommenteerida aga arvan, et see kohutav mõrv oli tehtud KGB poolt rahva hirmutamiseks, miks muidu nii kiiresti leiti laibad.
 
Kes on teie arvates meie tegevpoliitikutest kõige Eesti meelsem?
Ei oska seda “kõige” mõõta.

Tulevikuplaanid?

Plaane pole.