8. oktoobril avavad paljud spordiasutused üle riigi oma uksed kõigile huvilistele, et kutsuda inimesi treeningu, liikumise ja tervislike eluviiside juurde.

Tasuta treeningpäeva ühe organisaatori ning patrooni Kertu Jukkum’i sõnul on 8. oktoobril suurepärane võimalus teha tutvust erinevate spordialadega. „Treeningpäevale on oodatud kõik huvilised hoolimata varasemast kogemusest. Võta sõber kaasa, tule külasta spordisaale ja avasta endas spordipisik, sest aktiivne tegutsemine annab elule värvi!“, kutsub Jukkum aktiivselt osalema.
 
Ettevõtmise ühe korraldaja Küllike Saare sõnul on treeningpäeva eesmärk läbi sportimisvõimaluste tutvustamise pöörata tähelepanu tervisliku eluviisi olulisusele. „Soovime koostöös Eesti spordiasutustega näidata kui mitmekülgsed on spordis kaasalöömise viisid. Loodame, et paljud leiavad endale sobiva treeningu ning alustavad aktiivset sportimist ning muutuvad seeläbi tervemaks ja rõõmsameelsemaks.“ ütles Saar.
 
Hetkel on oma osalemise kinnitanud juba ligi 20 spordiasutust, mis pakuvad võimaluse oma tegevusega tasuta tutvuda. Endale meelepärase ja sobivaima koha saab välja valida Active Estonia koduleheküljelt www.activeestonia.ee või jälgides Aktiivne Eesti lehekülge Facebookis.
 
Tasuta treeningpäeva idee pärineb Lätist, kus juba kolm aastat üha enam populaarsust kogunud ettevõtmine tõi eelmisel aastal lõunanaabrite spordisaalidesse ja ujulatesse kokku ligi 5000 inimest. Eestis toimub üritus esmakordselt, tegevuse eestvedajateks on aktiivsed spordifännid MTÜst Active Estonia. Active Estonia missiooniks on tuua rohkem eestlasi spordi juurde ning seeläbi propageerida tervislikke eluviise.