“Suurelt mõelda on lahe,” räägib näitleja Tiina Tauraite (35) ajakirjale Annr&Stiil. “See on asi, mida tuleb õppida, nagu muidki asju. Kui sa seda oskad, siis sa ei jooksuta ennast kinni, vaid pöörad end päikese poole ja mõtled – mida kõike võiks veel ära teha?!”

Tiinale on suur ja oluline asi see, et novembris läheb ta taas kooli. See on nüüd see koht, kus saavad kokku tema armastus taimede ja aiatööde vastu ning oskus suurelt mõelda. Milline oleks siit loogiline samm edasi? Tiina jaoks on see Olustvere teenindus- ja maamajanduskool ning erialaks põllumajandus ja taimekasvatus. Laval, filmis ja teles säranud näitlejanna hakkab õppima, kuidas künda traktoriga maad või mida panna põllule maha pärast seda, kui seal on kasvanud oder.

“See on mulle väga põnev. Eelkõige sellepärast, et see on midagi, millega ma tahan tegeleda. Ma tahan omandada neid praktilisi oskusi. Oma osa on siin ka sellel, et kui vaadata toiduhindade praegust tõusu, siis võib teravilja hind veelgi kerkida ja võib tulla aeg, kui sellistest oskustest võib olla väga palju kasu.”

Tiina kolis maale juba 8-9 aastat tagasi. “Kolimise otsus tuli äratundmisest, et ma tahan veeta oma vaba aega aiatöid tehes,” räägib Tiina.


Tiina Tauraite (Scanpix/ Peeter Langovits)