Carine Roitfeldi kauaoodatud raamat Irreverent jõuab müügile 18. oktoobril. Raamatu 368 lehekülge on täis fotosid, märkmeid, esikaasi ja moeseeriaid, mis võimaldavad ülevaadet Carine 30aastasest karjäärist ajakirades The Faces ja Vogue Paris, vahendab Mood.

Moediiva on raamatusse lisanud ka isiklikke fotosid oma partnerist, lastest ja sõpradest. Carine toetab raamatu müügist saadud tuluga heategevusorganisatsiooni amfAR.

Carine on pühendanud oma raamatu kauaaegsele elukaaslasele Christian Restoinile (keda ta kutsub millegipärast abikaasaks), kes aitas tal näha, et suitsetamine on halb komme.

„Raamat on pühendatud minu abikaasale, kes lõpetas suitsetamise seitse kuud tagasi. Kui ta otsustas suitsetamise maha jätta, ütlesin ma:

„Jumal küll, see on juba niigi halb, et ma ei aidanud tal varem suitsetamist maha jätta. Nüüd olen otsustanud, et ei kasuta enam ühelgi fotosessioonil sigarette. Moodi pildistades kohtad igasuguseid inimesi. Mõni on väga noor, ja ta võib arvata: „Jumal küll, suitsetamine on väga moodne, see teeb mulle head, ma võtan sigareti.“ See on rumalus. See on lihtne viis, kuidas pilti huvitavamaks muuta, aga see ei ole ainuke viis. Nüüd ma tahaksin andeks paluda kõigi nende sigarettide eest, mida ma fotodel kasutanud olen.“

Ja see pole veel kõik – ka detsembris on Roitfeldilt oodata raamatut, kuid sellega on seotud ka Karl Lagerfeld.