Saarlane, kelle kaheaastane poeg jäi möödunud nädalavahetusel Tallinna loomaaias mängurongi alla, lükkab ümber avalikkuses levinud väite, nagu oleks ta õnnetuse ajal ise kohvikus olnud. Tarmo sõnul sai kõik alguse pärast seda, kui ta koos oma kaheaastase poja Henri ja sõbra Janiga, kellel oli kaasas kolmeaastane tütar, sisenesid laupäeval loomaaeda, kirjutab Meie Maa. Isad esitasid piletikontrolörile piletid ja jäid temaga rääkima, kust ja millal lastele käru saab.

“Samal hetkel olid lapsed meie silme alt kadunud,” meenutas Tarmo sündmuste käiku. Ta nägi silmanurgast rongi tulemas. “Järsku käis röögatus ja krigin. Keegi karjus, pidage, mille peale mu sõber pani kohe hääle suunas jooksu,” ütles Tarmo. Ta jooksis sõbrale järgi ja leidis kaheaastase Henri rongi alt. Mehed lükkasid rongi pikali. Poisil oli lahtise luumurru tõttu jalg rippu.

Kohe kutsuti kiirabi, mis viis poisi lastehaiglasse, kust talle tehti tunde kestnud operatsioon. Isa oli tükk aega teadmatuses. Lisaks luumurrule tuvastati poisil haiglas peapõrutus ja vaagna vigastused. Isa käib üle päeva poega haiglas vaatamas. Ta on tänulik arstidele, kes tegid väga head tööd.

“Kinnitan, et olen juhtunus ise süüdi, kuid mingit kohvikus viibimist ei olnud. Kohvikus käisin ma lapsega enne loomaaeda minekut,” rääkis saarlane Tarmo.

Mees leiab, et meedia on tema kohta kirjutanud moonutatud andmeid, mis said Tarmo sõnul alguse Tallinna loomaaia direktori Mati Kaalu väidetest, nagu olevat isa sõbraga kohvi joonud ning unustanud ära, et tal ka laps kaasas on. Pealinna politseinikud konsulteerisid sündmuse asjaolusid prokuratuuriga ning süüteo koosseisu ei tuvastatud. Tarmo peab õigeks, et rongi ei pandaks loomaaias enne sõitma, kui ekspertkomisjon on tuvastanud, kas see on ikka turvaline.