“100 sünni kohta tehakse Eestis 63 aborti ehk u 10 000 aborti aastas. Samal ajal kui uuringust selgub, et ligi kolmandik naisi ei kasuta mingeid rasestumisvastaseid vahendeid. Millele nad kaitsmatult seksides loodavad?,” kirjutab Kati Murutar ajakirjas Naised.

31% viljakas eas naistest ei kasuta soovimatu rasestumise ärahoidmiseks rasestumisvastaseid vahendeid ega ühtegi muud meetodit. 33% ra­se­dus­test katkestati läinud aastal. 60%-l neist ei ka­su­ta­tud min­git ra­ses­tu­mis­vas­tast va­hen­dit.

Kati Murutar, kirjanik ja 5 lapse ema arvab, et naised on kaotanud kontakti oma kehaga. “Mu esimene mõte seda uudist lugedes oli kaastunne naistearstidest sõprade vastu. Mul on neid palju ja ma tean, et kõik nad on arstiks õppima läinud mõttega elusid ilmale aidata. Tean, mis tunne neil on, kui nad peavad naistekliinikutes töötama “abordikonveiereil”.

”Iga naine saab end Murutari sõnul ise aidata. Kui vaadata apteegis kontratseptiivide letti, siis seal leidub ju vahendeid seinast seina. Emakasisene spiraal ei maksa Murutari hinnangul ju peaaegu mitte midagi ja isegi sellest rahast maksab haigekassa osa kinni. Kuhu küll jääb inimeste vastutustunne? “Arvan, et tänapäeval on nad kaotanud kontakti oma reaalse kehaga.”


Refereeritud artikli täisteksti loe ajakirjast Naised