Diana Klas (42), kelle elu kolme lapse üksikemana pole olnud kergemate killast, on koos temaga elava ema Nieves Lepa ja lastega aastate vältel kordi kolinud. Läinud aasta juulis lõpetas Diana aga Tallinna kesklinna üürikorteris. Lähipäevil jõuab raamatulettidele Diana avameelne ja rabavaid üllatusi täis elulooraamat “Rahatuulutaja”, mis sündis koostöös Kerttu Rakkega. Näiteks selgub sealt, et näitlejatar töötas vahepeal Harku naistevanglas.

Rakke haaras sule järele, sest teda häiris avalikkusele jäänud mulje justkui ei oskaks Diana ise mitte midagi teha ja ta elakski ainult oma isa rahadest. Nõnda see aga pole! Nii ongi “Rahatuulutaja” see, mis kogu loo oma tões avalikkuse ette laotab.

Diana, oled sa teinud plaane uue kinnisvara soetamiseks?
Minul ei ole kinnisvara osas enam mingisuguseid plaane. Neid enam tulla ei saa, kuna ma olen omadega selles vallas põhjas ära käinud – ei anta mulle ju enam mingisuguseid laene ega midagi. Pean jääma kuni elu lõpuni üürikorterisse. Majanduskriisi tingimustes on mul väga palju tuttavaid samasuguses olukorras. Nii et mitte ainult mina üksi. Läänes paljud elavadki üürikorterites. Kusjuures, tahan väga Tartusse tagasi. Tallinnas on kuidagi nii palju kadedust, viha ja kiirust. Aga Tartu on kuidagi nii… Mulle kunagi ka öeldi, et vot sa tuled veel Tartusse tagasi. Toona leidsin, et see on madal provints, Tallinnas on ka tööd rohkem, aga ma ei ole Tallinnas kohanenud. (Naerab) Vana mees tahab koju! (Diana on elanud juba kümme aastat Tallinnas – toim.) Pealegi, nüüd on mul ka vanem poeg Tartus ja lapselaps samuti.

Kuidas sa Harku vanglasse sattusid?
Ise läksin, ma ise ronin sellistesse kohtadesse. Minule kuulus seal näitering, käsitööring, raamatukogu ja see on olnud vaieldamatult mu elu kõige huvitavam töökoht. Töötasin seal aasta, mul olid vahepeal päris kõvad tervishädad, olin sinisel lehel ja kui naasin, siis ma kaua seal enam ei olnud – töökoht kaotati ära. Ma oleksin tagasi tahtnud, aga kuna kohta enam ei olnud, siis… Minu ringides oli igasuguseid tegelasi, ja ma suhtlen nii mõnegi vabanenud eksvangiga. Helistame ja küsime, kuidas kellelgi läheb. On ka neid, kes on mul külas käinud.