„Eesti kogemus tõestab: tänapäevaselt edukas riik tähendab sõna- ja ajakirjandusvabadust, seaduste ülimuslikkust, korruptsiooni ohjeldamist, kodanikkonna kaasamist, kõike seda, ilma milleta pole mõeldav demokraatia ja õigusriik,“ ütles president Ilves eile New Yorgis toimunud rahvusvahelise algatuse „Avatud valitsemise partnerlus“ avadiskussioonil.

„Selle kõige vastand on sageli hirmule tuginev suletud ühiskond, mida ei leevenda ka mõne maa majanduslik stabiilsus,“ sõnas Ilves, vahendab presidendi kantselei pressiteenistus.

ÜRO Peaassamblee 66. istungjärgule saabunud Eesti riigipea Toomas Hendrik Ilves osales eile Ameerika Ühendriikide ja Brasiilia presidentide Barack Obama ja Dilma Rousseff’i kutsel rahvusvahelise algatuse „Avatud valitsemise partnerlus“ avadiskussioonil „Avatuse jõud“.

Presidentide Obama ja Rousseffi aasta tagasi välja kuulutatud „Avatud valitsemise partnerlus“, millega on praeguseks ühinenud 46 riiki, julgustab nende kõigi valitsusi suuremale avatusele, läbipaistvusele, kodanike kaasamisele ja laiemalt kodanikuühiskonna tugevdamisele.