Argipäeva õhtupoolikuti kõlab sellest nädalast jälle lastele kutse: “Saame kokku Tomi juures”. Pööningul, mis asub Suure-Peetri linnakeses, asub laste oma telestuudio, kus Tomi seltsis on Anni, Betty-preili ja teised sõbrad.

Sel telehooajal näitab Tom menukat BBC sarja Tweenie-põngerjad, mille on meie lastele kohandanud Eesti näitlejad. Näeb ka prantsuse poisi Cedricu läbielamisi koolis ja kodus, Karusmarja-pere loodusretki ning maailma laste jutustusi oma kodukandist ja meile eksootilistest lemmikloomadest. Õpetatakse söögitegemist ja palju muudki.

Muidugi jätkuvad lustlikud ettevõtmised ka Tomi pööningul ning tarkust ja elutarkust jagavad sellelgi aastal värvikad ja väärikad külalised. Kindlasti astuvad pööningult läbi vanaema Ellen ja tema kallis postiljonihärra Eedi. Sel sügisel näeb reedeti aga seda, mida põnevat tegi Tom Muhumaal, kui ta suvel käsitööõpetaja Mari Viigi juures külas käis. Nõnda saavad poisid ja tüdrukud veidi juhiseid meisterdamiseks.

Lastesaadete toimetuse juhi Margus Saare sõnul on argiõhtutel ETV kahel kanalil saateid lastele kokku üle kahe tunni. “Lasteprogramm on kavandatud
nüüd nõnda, et kõigepealt alustab argipäeviti kell 17.05 ETV ja kui seal lastekava lõpetab, jätkab kohe ETV2. ETV2 näitab argipäeviti kell 17.40
kuldseid lastesarju meie arhiivist ning Tomi ettevõtmisi ja rikkalikku animaprogrammi lastele igas eas,” ütles Saar.

Laste animafilmide kava on endiselt ETV-s ka nädalavahetuse hommikuti. Laupäeva õhtutupoolikuti on ETV2-s laste mängufilmid ning pühapäeviti Eesti teatrite lasteetendused.

Lavastuses “Saame kokku Tomi juures” mängib Tomi Robert Annus ja Annit Maria Soomets (mõlemad Vanemuisest). Tuustidega mängib Margus Tabor, Pärna Eedi rollis on Kalju Orro (mõlemad Tallinna Linnateatrist) ja vanaema Elleni osas Marika Vaarik (NO99).

Stsenaariume kirjutavad Wimberg ja Jaanus Vaiksoo. Režissöör-lavastaja on Elo Selirand ja Salme-Riine Uibo, kunstnik Kaie Kal. Saate tunnusmuusika on kirjutanud Tauno Aints. Toimetaja-produtsent Margus Saar.

ETV2 toob sel sügisel taas ekraanile lasteetendused: “Mõmmi aabits, 20 aastat hiljem”, “Tammetõru seiklused”, “Londiste”, “Lumejänesed”, “Pätu”, “Nõiakivi” ja mitmed muud sarjad.