Kõlab ehk uskumatuna, aga Eesti skandaalseima rokkmuusiku Tanel Padari (30) üheks kallimaks ja lähedasemaks naiseks on … tema vanaema. Vanavanematele pühendatud päeva eel meenutab Tanel armsaid hetki koos vanaemaga ning mõtiskleb iseenda vanaisaks saamise võimaluste üle, kirjutab ajakiri Naised.

Armastus ja lugupidamine oma vanavanemate vastu on muusik Tanel Padari sõnul kindlasti esmalt seotud tema lapsepõlvega. Tanel meenutab, et nii kui oli vähegi võimalust, läks ta kohe taadile-memmele külla ja teeb seda vabadel hetkedel ka praegu. 

“Lapsepõlves ja pubekaeas nägime ikka väga sageli. Igal võimalusel. Nüüd pean häbiga tunnistama, et aeg töötab minu kahjuks ja näen oma memme harva. Käisin tal just külas ja andsin lubaduse, et üritan ikka tihemini käia. Seda lubadust murda ei saa,” ütleb Tanel kindlameelselt. “Vanavanemate jaoks on ju lapselapsed nii-öelda kasvatamise poolest teisele ringile minek.” Tanelile meenub, kuidas teda neil käikudel mõnusalt poputati ja lubati sageli rohkem kui kodus. “Millegipärast meenuvad vanavanemate juures käimisega ainult päikselised päevad.”

Kas eestlased hindavad vanemaid inimesi meie ümber piisavalt? “Kindlasti mitte. Lausa vihaseks ajab, kui näed pargis vanaemale sõrgu vastu ajavaid väikeseid saatanaid. Arvutimängudes ju ei õpetata esivanemaid austama ja armastama. Üleüldine suhtumine vanematesse inimestesse on kurb ja ebaõiglane. Nad peaksid olema meie kallim vara, mitte koorem, millest iga hinna eest lahti saada.”

Refereeritud artikli täisteksti loe ajakirjast Naised