Ariel Klas on sündinud Eestis, kõrghariduse omandanud Tallinna Konservatooriumis klaveri erialal. On tuntud ja tunnustatud kultuuritegelase maestro Eri Klasi abikaasa. Enda ja oma perekonna tervise ja ilu eest hoolitsemine on Ariel Klasil esikohal. Tänu Marja Entrich Rohelise Liini haruldaste bioloogiliste nahahooldustoodete ja vitamiinide aktiivsele kasutamisele on Ariel Klasi väline ilu, tervis ja energia pidevalt kõrgtasemel.

CV: Aastatel 1986-1988 töötas müügiesindajana Soomes Turu linnas. Aastatel 1988-1993 aga juba piirkonnaesindajana Turus ja Helsingis. Tema edukust märgati, kasvas tema populaarsus Rootsi ja Soome kollektiivides. Eestis tegeleb pr. Ariel Klas toodete tutvustamise ja müügiesindajate koolitamisega. Ariel Klasi soov anda Eesti tarbijale bioloogiliselt puhast, kõrgekvaliteedilist toodet, mis tagab maksimaalse tulemuse, on kandnud vilja. Nahahooldustooted ja vitamiinid on nende aastate jooksul saavutanud Eestis suure populaarsuse, hea maine ja sadu rahulolevaid kliente.

Allikas: Ajakiri Naised (09.10.2008)
Link:
http://www.ajakirinaised.ee/artikkel.php?id=5491
Autor: Piret Kooli
Katkendid artiklist:
” Ariel Klas ravib kätega oma meest”

Maestro Eri Klasi abikaasa Ariel Klasi (56) elus valitseb harmoonia nii töös, abielus kui ka tema sisemuses. Kontsertmeistri, vanaema, ema ja abikaasana on ta alati selles maailma paigas, kus lähedased teda vajavad, ning maandab pingeid ja hoiab tasakaalu. Reiki-teraapia meistriks kasvades on Ariel palju õppinud, sellest räägib ka naise avameelne pihtimus. Minu filosoofia on: ei juhtu midagi, mida ei pea juhtuma. Igal on saatus, karma ja teekond ette kirjutatud. Nii oli määratud ka minu teekonda reikini. Lahkusin Eestist Soome 1976. aastal ja ehkki mu ümber oli häid inimesi, tundsin ühel hetkel, et annan endast rohkem välja kui vastu saan. Mõistsin, et mul puudub enesekindlus. Pidin leidma midagi enesele, hingele. Käisin aastaid Helsingis raamatupoes, kus müüdi esoteerilist ja alternatiivmeditsiinialast kirjandust. Lugesin ja uurisin. Siis haigestus mu ema õde leukeemiasse, otsisin Soomest taimseid rohtusid. Kulus veel pisut aega ja siis leidsin reiki tänu oma soome kolleegile, kellega koos tegelesime Marja Entrichi kosmeetikaga. Asutasin end just Põhjamaa-reisile, et õppida energiaid tundma, kui kuulsin, et siinsamas Helsingis elab keegi vanadaam Aila Norlamo, legendaarne reikiõpetaja, kelle kursustel ma käima hakkasin.

Reikimeistriks saamine on minu jaoks lühidalt kokku võttes olnud sisemine kasvamine. Esimeses osas sain teada, et reiki ei ole seotud maagia või usuga, vaid see on võime, mis on meis kõigis ja mida saab arendada. Meie käte kaudu kiirgub universumi soojus ning me oleme võimelised oma energia ise balanssi viima. Teises astmes saavutasin kaugmõtlemisega ravivõime ja parandamise oskuse. Tänaseks olen läbi teinud ka kolmanda astme. Sisuliselt tähendab see elumuutust ning annab loa teisi õpetada ning sulle enesele võimsa energia. Jah, see on pikk protsess. Minu jaoks on see kestnud kümme aastat ning kui iga päeva endale n-ö soojendust teed, siis tugevneb ka su energia. Reiki on andnud mulle elutarkust, emotsionaalsust, tarmukust ja enesekindlust, olla see, kes ma olen. Mu intuitsioon on kasvanud ja tean – teekond on õige. Sisemine kasvamine on andnud mulle õiguse oma pahed heaks kiita. Ma ei kurna ennast süüdistustega ega kahtle endas. Kui teen vea, analüüsin juhtunut ja leian sealt õpetuse… Halb elamus, kogemus või juhus võib sind suunata näiteks mingit raamatut lugema või kohtuma õigete inimestega, ning hakkabki arenema uus tee. See on minu elutee ja mul on julgust elada. Hiljuti lennukis hakkas mul halb, tekkis õhupuudus. Kuulasin end ning otsustasin, et panen peopesad kokku ja hakkan ennast ise soojendama. Energia taastuski.

Abikaasal oli aastavahetusel sama probleem, süda tagus ja paha oli olla. Läksin ta juurde ja ütlesin: kallikene, on kaks võimalust – kas kutsume kiirabi või sul on minu käed! Eri valis mu käed ning mõne aja pärast hakkas veri uuesti käima, süda rahunes ning organism sai jõu tagasi. Ma ei ole parandaja, tean seda. Olen kanal, mille kaudu energia voolab – läbi minu teiseni.Tiibetist pärit reiki on sensitiivne teraapia, mida teevad tundlikud inimesed. Seda meetodit suudavad ka (para)füüsikud seletada. Arvestama peab, et reiki ei väldi surma ning näiteks arstiuuringutel käimist. Kui keegi mulle ütleks, et ta suudab luua õnneliku seisundi, mind tervendada, oleks minulgi teda keeruline uskuda. Ka enda tehtud n-ö imesid on mul pisut raske uskuda. Kuid neid on!

Esimene ime: Mu väike vennalaps oli kahepoolses kopsupõletikus. Ta polnud kaks päeva söönud ega rohtugi võtnud. Tean, et lastele mõjub reiki energia ääretult hästi, lapsed ja loomakesed on avatumad kui täiskasvanud. Soojendasin oma energia jõul kahe tunni jooksul kolm-neli korda lapse kopse, pead ja silmi. Siis mõõtis ema palavikku, see oli pisut alla läinud ja laps tahtis süüa ning võttis esimest korda antibiootikumi. Järgmisel hommikul oli palavik läinud, arst kuulas kopse ja oli üllatunud, kui kuulis, et ravi algas alles eelmisel õhtul. Arst raputas pead ja küsis, kas keegi on last n-ö aidanud. Lapseke paranes kiiresti.

Teine ime: Üks inimene pidi minema operatsioonile, sest ultraheli kinnitas – tema sees on midagi üleliigset. Ta käis mu juures kahel seansil ning alles teisel korral rääkis ta, et on minekul operatsioonieelsesse kontrolli. Kaks nädalat hiljem helistas ta ja kostis pisarsilmil: teate, ma käisin täna operatsioonieelses ultrahelis ja arstid ei leidnudki enam seda, mida lõikama pidid. Et see, mis oli, on kadunud. Arstid olid seda nähes küsinud, millal tal laseroperatsioon oli. Olin hämmastunud, kuid see inimene kinnitas, et nii tõesti oli.

Kolmas ime: meie koerake Cesilia kukkus hiljuti treppidest kolinal alla. Tundsin ta valusid kaks päeva, kuid kõik sai korda. Ühe inimese peast suutsin “helid” (kõrvus vilistamine rahvakeeli – toim.) ära võtta. Veel suudan mõjutada valu, nohu ja köha. Oluline on teada, et teraapia peab olema pikaajaline. Sest ka ühest ainsast seansist võib korraks hea hakata, kuid sümptomid tulevad tagasi. Alati soojendamine ei aita, siis on mõttejõudu vaja. Näiteks valutas mul mingi aeg õlg ning valust sain lahti alles siis, kui sättisin oma mõtted korda. Mõte võib su valutama panna, kuid kui lahendad asjad eneses ära, saad ka terveks. Banaalne näide näiteks on see, kuidas me õiget teed otsime ja leiame, kustkohast ära keerata – äkki tuleb sähvatus, ja sa tead!

Käsi peale pannes tunnen käte all sooja ja külma. Tunnetan ka teise valu – näiteks oma põlves või hakkavad silmad vett jooksma. Ma tunnetan kurbust ja ka külmavärinaid, kui energia on jõudnud sihtpunkti. Mu lähikonnas ei ole keegi varem sellega tegelenud ning varasemaid sensitiivseid kogemusi mul pole. Meie 13aastane vanusevahe Eriga on iga kooselatud aastaga justkui väiksemaks muutunud. Kõigega saab hakkama, kui on armastus ja pead meeles, et meesterahvas ei armasta kriitikat. Olen Eri tervise pärast palju muretsenud – kuidas ta tervislikult elama ja toituma panna. Tegin talle aastaid ettekirjutusi ja meil oli nii palju tülisid sel teemal. Vahel ta tegigi, nagu tahtsin, kuid muutus oli lühiajaline, sest ta ise ei soovinud seda. Kuni ta suhtumine muutus. Iga inimene vastutab iseenda eest. Keegi ei saa kellelegi ettekirjutisi teha, igal meist on oma bioloogiline kell kaelas. Ja siit tuleb veel üks reiki õpetus – muutun paremaks, kui armastan end sel
lisena, nagu olen. Annan teisele vaba tahet ja armastust, siis saan seda ka vastu. Kippusin varem vaidlema, mul käis pidev võitlus ning esimene vastus oli alati “EI”. Nüüd kuulan ennast ja teda ega pingutagi vastu rääkida, kui näen, et mees on nagu pingule tõmmatud vedru. Küll tuleb hetk, mil ta mind tõesti kuulab, siis räägingi. Inimene hakkab aastatega üha rohkem oma mugavust hindama ning teisele tuleb siis ruumi anda – ikka armastusega.

Allikas: Äripäev (15.05.2008)
Link: http://ap3.ee/Default2.aspx?PaperArticle=1&code=3952/rubr_artiklid_395201
Autor: Urve Vilk
Katkendid artiklist: „Ilu- ja muusikaedendaja“

Kelleks Te lapsena saada tahtsite? Kolmeaastaselt ma laulsin ning viieaastaselt hakkasin klaveril meloodiaid mängima. Mulle otsiti klaveriõpetaja ja leiti, et olen andekas, peaaegu absoluutse kuulmisega. Teekond muusikas jätkus, lõpetasin kiituskirjaga lastemuusikakooli, olin muusikakeskkooli kasvandik ning Tallinna Konservatooriumi lõpetaja. Kui naisterahval oleks olnud võimalik olla dirigent, oleksingi tahtnud saada dirigendiks.

Konservatooriumis õppides Te juba ka töötasite? Töötasin kontsertmeistrina Salme Kultuuripalees ja Raudteelaste klubis. Peale diplomi saamist läksin kontsertmeistrina Tallinna Konservatooriumisse tööle. Aasta peale seda tegi meie perekonnatuttavast soomlane mulle abieluettepaneku ning hakkasin mõlgutama mõtteid Soome ärasõidust.

Kui raske oli Soomes alustada? Hingeliselt oli raske, maa ja inimesed olid võõrad. Erialaliselt mitte. Soomes polnud tol ajal nii häid klaverimängijaid. Sain kuu aega pärast minemist ooperi kontsertmeistriks, pärast seda kohe klaveriõpetaja koha ning pool aastat hiljem toimus Linnateatris konkurss klaverisaatja ametikohale, millel osales kümneid klaverimängijaid, kellest valiti mind. Eesti klaverikool oli olnud väga tugev.

Millega A-Koncert tegeleb? Olen muusikute agent, teen koostööd artistidega, kellele pakun tööd ja sõlmin lepinguid, samuti teen koostööd ooperimajade, kontsertsaalide ja festivalidega.

Aga Teie ülesanded firmas ME-Biokosmetic? Olen Marja Entrichi Rohelise Liini maaletooja ja ettevõtte juhatuse esinaine. Organiseerin tooteid apteekidesse või looduskauplustesse ning on sadu FIEdena töötavaid konsultante, kelle olen välja koolitanud ning kellega koos korraldame lisaks tööle ka reise ja kokkusaamisi.

Kas Te tegelesite juba Soomes sama kaubamärgi müügiga? 1985. aastal toodi mulle õlid ja kreemid ning küsiti, kas ma soovin oma noorust säilitada. Nii hakkasin neid ise kasutama. Siis otsustasin, et minust saab selle kaubamärgi esindaja. Pärast teatritööd käisin õhtuti ja vabadel päevadel pankades, kindlustusfirmades ning kodudes kosmeetikat esitlemas, nii et alustasin päris nullist. Hiljem sain Eestis kaubamärgi maaletoomiseks eksklusiivõiguse.

Kuidas Te jõuate juhtida kahte firmat ja lisaks palju reisida? Mul on lisaks sellele veel kaks kodu ja lapselaps. Kui varem olin suur enda sundija, siis ühel hetkel mõistsin, et tööülesandeid võib ka teistele jagada. Kui kalendrit täidan, siis ma ei koorma oma päevi liialt üle.

Kui suur abiline kalendermärkmik Teile on? Viimased 16 aastat olen planeerinud ette mitte päevi, vaid aastaid. Eril on kaks aastat ette teada, kus riigis ta millalgi on ja millal koju jõuab. Selle järgi planeerin minagi enda kuid. Ka minu tütred on teinud lauljakarjääri, nii et liigun nende kontsertidel kaasa.

Allikas: Kroonika (03.01.2008)
Link: http://www.kroonika.ee/artikkel.php?id=2351
Autor: Stella K. Wadowsky
Katkendid artiklist: ”Shoping: shopinguvõlur Ariel Klas”

Osturetkedel vajun täiesti joovastusse,» tunnistab iluärinaine Ariel Klas (53). Tänu dirigendist abikaasale Eri Klasile on Ariel saanud poode kammida kõigis suurlinnades üle kogu maailma.

Kui tihti šoppamas käid? Shoppamine on meeleseisund. See kuulub minu persooniga kokku. Kui tahan lõõgastuda, siis luban endale paaritunnise jalutuskäigu poodides. Kuna ma käin kaks korda kuus välismaal, siis minu jaoks seostub šoping just reisimisega. Nii et paar korda kuus šoppan kindlasti! Minu kallis sõber Visa-kaart on mul alati kaasas, siis ma kalkuleerin ja ostan mõõdukalt üht-teist.

Millised maad on lemmikostukohad? Kogu Euroopa! Jumaldan Brüsselit, seal on nii maitset kui mentaliteeti. Kuid nii Pariisis, Amsterdamis kui ka Londonis on mul oma lemmikpoed. Näiteks Londonis Oxford Streetil hakkab pea ringi käima ja Bond Street on vapustav! Ka Madrid ja Barcelona on mind üllatanud odavama hinnaklassi poolest. Eelmisel suvel olime abikaasaga neli päeva Roomas, seal oli tõeline šopingu-paradiis.

Mida Roomast ostsid? Leidsin väga stiilsed Versace teksad ja jope. Jope tegid eriliseks vikerkaarevärvi lukud, mis andsid talle omanäolisuse.

Vaata ka Arieli kodulehte! http://www.marjaentrich.ee/

Loe lisaks: Mida kujutab endast Gossip.ee rubriik “Parimad palad”