Kuninglik nädalaleht Svensk DAM veetis pärastlõuna Sofia Hellqvist’i ja tema printsiga ning avaldab oma värskes numbris eksklusiivse intervjuu tulevase printsessiga.

Sofia Hellqvist  annab oma esimese intervjuu Fotografiska Museet’is Stockholmis, kus ta koos kolleeg Frida Vesterberg‘ga esitleb tehtud tööd heategevusliku organisatsiooni Project Playground heaks Lõuna-Aafrikas. Brünett kaunitar kannab kreemjasvalget siidipluusi, tumesinist pliiatsseelikut ning ta silmad säravad.

Muuseumi seintele on prints Carl Philip, kes ka ise on fotograafiahuviline, aidanud üles panna projektis osalenud laste fotosid. Need on toredad pildid, kus rõõmsad lapsed ronivad mänguväljakule paigaldatud ronimisredelitel ja mängivad jalgpalli. “Lapsed ise on need pildid teinud,” ütleb Sofia.  “Nad said ülesandeks kirjeldada oma argipäeva nii vabaaja-kodus kui oma kodus olles.”

Sofia pilk on soe ja otsekohene. Ta näib armas ja vahetu ning on samal ajal muljetavaldavalt enesekindel kui ta veidi hiljem korrektses inglise keeles ettekande peab. Ta on täis energiat ja tal on suured tulevikuplaanid. “Mängul ja spordil on tähtis roll võitluses kuritegevuse ja vaesuse vastu. Meie tähelepanu keskpunktis on vaba-aja veetmine, nagu näiteks jalgpalli mängimine, tantsimine, laulmine, trummimäng, jooga, fotograafia, sõnakunst ja teater. On tähtis toetada lastepoolset initsiatiivi!”.

“Kõige suuremaks probleemiks on erinevate kultuuride vahelised vastuolud ja Lõuna-Aafrikas valitsev bürokraatia. Kõik võtab palju aega ja nõuab tohutut järjekindlust, et ettevõtmised teoks saaksid.”

“Olen siin, et olla toeks ja aidata,” ütleb Carl Philip, kes Sofia ettekande ajal hoiab käes kaamerat ja teeb pilt pildi järel. “Ma loodan, et minu kogemused oma näituste ülespanemisel on abiks olnud.”

Kui Sofia esimest korda Aafrikasse sõitis, oli ta kõigest 16 aastane. Tema eesmärgiks on laste elutingimuste parandamine kogu maailmas, et lapsed saaksid olla lapsed ka siis kui nad elavad vaesetes riikides ja viletsuses. Project Playground saab teoks tänu annetustele ja üks Sofia ülesandeid on leida sponsoreid ja koostööpartnereid. Annetused on hädavajalikud. Kuid kõige tähtsam on, et raha jõuaks õigesse sihtpunkti. Selleks, et lapsed jaksaksid mängida, peab neil olema toitu, mida süüa ja puhast vett, mida juua.

“Nad saavad mängukeskustes süüa. Paljudele lastele on see ainus kord päeva jooksul, mil nad kõhu täis saavad,” ütleb Sofia.

“Sofia Hellqvist’ist saab meie järgmine printsess,” kirjutab Svensk DAM. ” “Oma pühendumisega maailma lastele – ja oma pikkade tumedate juustega – võime me saada endale printsessi, kes käib kuninganna Silvia jälgedes. Prints Carl Philip võib olla õnnelik, et tal on nii suure ja sooja südamega elukaaslane.”