Tallinna Haridusamet ja Kesklinna Valitsus kutsuvad 1. septembril kell 14 kõiki pealinna esimeste klasside õpilasi, nende vanemaid ja õpetajaid Vabaduse väljakul toimuvale suurele Aabitsapeole, et ühiselt tähistada uue õppeaasta algust.

Kooliaasta alguse puhul tervitavad lapsi, nende vanemaid ja õpetajaid linnapea Edgar Savisaar ja abilinnapea Kaia Jäppinen.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen märkis, et esimene koolipäev on igale lapsele oluline ja oodatud sündmus ning tähistab uue eluetapi algust nii lapsele kui ka tema perele. “Korraldatava Aabitsapeo eesmärgiks ongi väärtustada meeldejääva sündmuse läbi esimesse klassi astujat, tema pere ja õpetajat,” ütles Jäppinen.

Peale kooliaktuste toimumist on õpilased koos vanemate ja õpetajatega oodatud Vabaduse väljakule, kuhu ülesseatud laval rõõmustavad pealtvaatajaid paljud toredad esinejad, kelle hulgas on nii lauljad, tantsijad kui pillimehed. Esinevad ETA Tantsustuudio, tantsuansambel Sõleke, VAT Tantsustuudio, ETV mudilaskoor, Meero Muusikud ja paljud teised. Elevust tekitab Aabitsakukk koos oma sõpradega, kelle esimese koolipäeva juhtumised lisavad kontserdile mitmeid erksaid värvitoone. Laste ette astub ka nende poolt väga armastatud üllatuskülaline koeratüdruk Lotte.

Avatud on rohket tegutsemislusti pakkuv meisterdamistelk, kus soovijad saavad voolida, punuda, joonistada ja palju muudki huvitavat teha. Lapsi õpetavad oma ala asjatundjad Tallinna huvikoolidest. Tutvuda saab erinevate huvihariduse võimalustega pealinnas. Kohal on ka fotograaf, kellelt saab koha peal tellida temaatilisi päevapilte. Lapsed saavad lustida batuutidel, pidu lõpeb ühise tordisöömisega. Esimeses koolitunnis antakse lastele kaasa kutse, millega saab osaleda Lotte õnneloosis. Võita saab mitmeid toredaid auhindu, mida on välja pannud aabitsapeo toetajad ning korraldajad. Kogu programm on kõigile tasuta!