“Ülikooliõpingute ajal pidasin erinevaid ameteid alates kinnisvaramaaklerist reisikorraldajani, hiljem siis politseiuurija ja diplomaat Välisministeeriumis. Hetkel töötan Sihtasutus Tallinn 2011 Kultuurikatla projektijuhina,” räägib kaunis Alice Järvet Gossip.ee-le. Nutikas Alice, kes lapsena armastas monopoli mängida, räägib ka, et talle meeldib unistada. “Lemmikmäng oli vist oma tehtud monopol,” toob kaunitar välja oma lapsepõlve lemmikmängu.

Alice Järvet, teie sünnipäev ja sünnikodu?
12.04 ja Tallinn.

Kelleks unistasite saada lapsepõlves? Milline oli lapsepõlves teie lemmikmäng?
Olin suur unistaja, aga ma ei saa seda välja öelda, siis ei pruugi ju täide minna. Lemmikmäng oli vist oma tehtud monopol.

Olete tuntud ja armastatud näitleja Jüri Järveti lapselaps, mida põnevat te oma vanaisast meenutaksite ning kas teil endal pole olnud soovi näitlejaks saada?
Ma temast suurt ei oska meenutada, aga ta oli suure südamega ja heasoovlik mees. Minul näitleja kutsumus südamesooviks ei olnud, mõtteist käis läbi küll.

Milline roll ja film, kus vanaisa Jüri Järvet mängis, on teie lemmik?
Kuningas Lear’i roll mulle väga meeldib, aga mitte film. Lemmikfilmid on ikka Eesti klassikaks kujunenud filmid. Parema meelega ei nimetaks konkreetselt ühtegi filmi.

Millega teie enda vanemad tegelevad?

Ema on mul vabakutseline kunstnik ja isa koos vennaga peavad perefirmat, väikest lihatööstust, Lääne-Virumaal.

Reklaam:

Külasta Ohmygossip Couture’i e-poodi

 

Millistes koolides olete õppinud?
Lõpetanud olen Rakvere I Keskkooli, Eesti-Ameerika Ärikolledži ja Eesti Diplomaatide Kooli. Pooleli jäi Tehnikaülikooli magister. Aga õpingud jätkuvad eluülikooli doktoriõppes.

Milliseid ameteid olete oma senise elu jooksul pidanud?
Ülikooliõpingute ajal pidasin erinevaid ameteid alates kinnisvaramaaklerist reisikorraldajani, hiljem siis politseiuurija ja diplomaat Välisministeeriumis. Hetkel töötan Sihtasutus Tallinn 2011 Kultuurikatla projektijuhina.

Millal tekkis huvi politseitöö vastu ning kui kaua te politseis töötasite?
Pakkumine tehti 2001 suvel majanduspolitseisse, nii palju oli huvi, et aru saada majanduskuritegude skeemidest ja dünaamikast.

Vaatasin teie kohta meedias ilmunud lugusid ning ühes pealkirjas oli öeldud, et teil on keelatud politseinikuna töötada?
Sellest olen südamelt ära rääkinud Kerttu Rakkele. Aga keeld kui selline on naeruväärne, sest mul ei olnud enam motivatsiooni seal jätkata, aga ei jätkunud ka julgust lihtsalt minema kõndida. Aga elu ise korraldab, nii et nii see läks.

Olete osalenud skeptikuna ka saates “Selgeltnägijate tuleproov” ning mida sellest saatest põnevat meenutate?
Selgeltnägijate saadet meenutan ikka hea sõnaga, aga meelelahutusmaailm on minu jaoks liiga pealiskaudne ega ole eriti südamelähedane.

Kuidas te suhtute selgeltnägijatesse ja ravitsejatesse ning kas te kedagi neist nimeliselt soovite ka ära mainida, positiivses mõttes näiteks?
Inimestesse suhtun ikka hästi, mulle on meeldinud Mai-Agate Väljataga mõtted ja väljaütlemised.

Huvialad?
Jooga ja tervisejooksuga tegelen väikest viisi, loen palju, kirjutan.

Teie perekond ja lapsd?
Kasvatan kahte last, 14-aastast Marie-Markiinet ja 17-aastast Pauli.

Tulevikuplaanid?
Tööalaselt anda oma senised oskused ja teadmised Kultuurikatla arendamisse. Isiklikus plaanis loodan unistuste täitumist, ühel päeval.

Millist muusikat te eelistate kuulata?
Muusika valik on küll selline mis suurel määral sõltub meeleoludest.

Teie lemmikud teatri ja filminäitlejate hulgast?
Hmmm, hea küsimus. Mul on nii plaju lemmikuid.

Milline on raadiojaamadest lemmik?
Kuku, Vikerraadio, vahest Sky+ hommikud.

Milliseid saateid te telerist meelsasti vaatate ja milliseid mitte kunagi?
Teleka ette satun tõesti ainult siis kui mul nagu mitte midagi muud teha ei ole. Aga korra kuus ikka ja siis vaatan peaasjalikult mõnda filmi.

Kuidas jäite rahule sellega, et Eesti Vabariigi presidendiks valiti tagasi Ilves ning mida arvate Indrek Tarandist?
Tunnen Indrek Tarandit isiklikult ja minu arvates on ta äärmiselt sümpaatne, intelligentne ja sõnaosav. Ilves on ka vaieldamatult intelligentne mees, aga temas jääb minu arvates puudu sellist arrogantsust ja nutikust.

Kas valimisseadus on teie arvates õige ja õiglane, või vajaks see muutmist?
Mulle meeldiks kui ikka rahvas saaks oma presidenti ise valida. Aga kaudselt võib ju öelda, et valitud riigikogu oleks justkui rahva käepikendus.

Kas teil on ka mõni lemmikraamat, mida meelsasti loete ning mõni kirjanik, kelle teosed teile kohe väga meeldivad?
Loen kohutavalt palju, valik on erinev. Kaks praegust öökapiraamatut on mu enda tuttavate kirjutatud, Kerttu Rakke Seitse aastat seebiselt ja Prantsusmaal elava Katrina Kalda Eesti romaan.

Mis võiks Eesti Politseiga seonduvas teisiti olla?
Ma arvan, et seal võiks julgust rohkem olla, et eksimusi tunnistada. Süsteem on väga jäik ja pigem üritab kramplikult hoida välist mainet kui töötajaid. Isiklikult ei võeta seal kedagi ja olukord on hullemaks läinud peale suurt ametkondade liitumist. Selline pinge avaldub töötajate rahulolematuses. Mina arvan, et endisel kujul hingas organisatsioon palju tervemalt.

Miks on nii, et väiksemate varguste või korrarikkumiste puhul ei tee politsei väljagi, kui avaldus esitada?
Seda ma ei oska kommenteerida, eks põhjuseid erinevaid.