Olematu lastekodu jaoks 50krooniste mobiilisõnumitega raha korjata üritanud petised panid kampaania libareklaamile internetist leitud lapsefoto. Pildil oleva tüdrukukese isa on juhtunust šokis. Raha pidi minema olematu Kõrveküla lastekodu heaks. Politsei nabis kelmid kiiresti kinni.

Reklaamis kasutatud lapsefoto teinud Sven on oma tütre pildi sellisest salaja ärakasutamisest marus. “Jääb selline mulje, nagu oleks mu laps lastekodulaps!” hüüab ta. Ta sai šoki, kui nägi, et tema lapse nägu kaunistab lurjuste petureklaami. “Halb tunne on, väga halb tunne!” ohkab nördinud isa. Sveni sõnul on kahel viimasel päeval talle helistanud paljud sugulased ja tuttavad, kes pisitüdruku pärast tõsiselt muretsevad.

Sven rõhutab, et ei taha pättide käest mingit kompensatsiooni – asi olevat põhimõttes. “Et teised oskaksid end hoida selle eest.” Ta lubab tulevikus fotosid internetti üles laadides olla ettevaatlikum, sest ilmselt said pätid Sveni tütre foto beebipiltide portaalist, kuhu isa selle ise riputas.

Nii Autorikaitse kui politsei soovitasid Svenil politseisse avaldus teha.

 

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehest

Loe lisaks: “Politsei kriminaalosakonna juht Krista Aasa hoiatab: olematu lastekodu püüab koguda annetusi ” SIIT