Einar Ellermaa on mees, kes on meie meediamaastikul üks kõvemaid tegijaid. Teleajakirja Nädal peatoimetaja ütles Gossip.ee-le, et horoskoopi ta ei usu aga erilisi võimeid on temas küll. “Inimese võime kirjutada kergesti loetavat, hästi organiseeritud ja mõttega teksti olevat suhteliselt haruldane, nii et see võime mul on,” tunnistas Einar lõbusalt.

Mis tähtkujust te olete? Kas üldse või kui palju tähtkuju iseloomustus klapib teie iseloomuga?
Olen Kaljukitse tähtkujust ja rahvas räägib, et selle iseloomustus pidavat minu omaga väga klappima. Ma ise ei tea sellest elualast suurt midagi.

Kas olete kunagi astroloogia vastu suuremat huvi tundnud, uurinud enda astroloogilist kaarti, lugenud vastavat kirjandust vms.?
Lühike vastus on, et ei ole huvi tundnud. Ei uuri ma mitte midagi, sest ei usu millessegi seesugusesse. See enda iseloomu võrdlemine tähemärgi üldiseloomustusega on vahel olnud lihtsalt nö seltskondlik tegevus. Nii et taevamärke ma ei vaata, taevatähti vaatan küll sageli. Olen vahel lugenud meelelahutusmeediast põhjapanevaid horoskoope riigi või mingite tähtsate inimeste või nähtuste kohta, et oma elu huumoriga rikastada.

Kuidas klapib teie tähtkuju teie lähedaste tähemärkidega? On teil mõni eluline näide stiilis „täpselt nagu horoskoobis!“
Mul ei ole infot selle kohta, kuidas mu tähtkuju passib kokku mu lähedaste tähtkujudega, seda peab küsima horoskoopide teadjate käest. Mu tütar ja ema on ka Kaljukitsed ja me klapime küll hästi, aga ma klapin teiste tähemärkidega ka.

Kas olete käinud kunagi ennustaja juures? Mida neist arvate?
Ei ole kunagi käinud ühegi ennustaja juures, aga mõnele mu tuttvatele on tulevikus toimuvaid asju ette öeldud, nii et ma “Vuihh!” ei ütle nende kohta.

Kas usute saatusesse, ettemääratusse, mingisse kõrgemasse jõusse, mõni usub ingleid mõni Jumalat, mida-keda teie
Ei usu saatust, ettemääratust, ingleid, kuradeid ega jumalat. Usun inimese andesse, töökusse ja tahtejõusse.

Olete kunagi ise tundnud, et teil on erilisi võimeid? Näiteks tundnud mõnda sündmust ette, saanud telefonikõne kelleltki, kelle peale just mõtlesite jne?
Küll ma olen nüüd igav, aga minuga ei ole midagi sellist juhtunud. Erilisi võimeid? Inimese võime kirjutada kergesti loetavat, hästi organiseeritud ja mõttega teksti olevat suhteliselt haruldane, nii et see võime mul on.

 

Loe lisaks:
KALJUKITS e. Capricorn (22. detsember – 20. jaanuar)

Kaljukitse iseloomu tabamine on kõike muud kui lihtne. Kaljukits ei ole muretu lõbutseja tüüp, vaid mägironija visadusega kõrgematesse seltskonnakihtidesse pürgija. Kaljukitse tähtkuju all sündinud on vastupidavad, tugeva tahtejõuga inimesed, kes saavutavad oma eesmärgi. Nad ei ole ründajad, vaid rühivad tasa ja targu oma eesmärgi poole. Iseloomult on nad kinnised, sisemiselt väga tõearmastajad, arenenud mõistusega kuid kangekaelsed. Ükskõik, millisel alal ta töötab, ükskõik, millisel sotsiaalsel astmel ka elab, ikka saavutab edu, kuid seda mitte õnnekombel, vaid tänu oma visadusele ja tööarmastusele.

Saturn on Kaljukitse tähtkuju valitseja, loomulikult halb planeet, mis veeretab tema märgi all sündinute teele palju raskuseid, kuid julgust kaotamata võitleb selle tähtkuju all sündinud raskustega ja saavutab eesmärgi. Selle eesmärgi püstitavad selle tähtkuju all sündinud juba varases nooruses ja jälgivad seda terve elu.Selle tähtkuju all sündinutest saavad head riigimehed, kuid ka head administraatorid, insenerid, ökonomistid, poliitikud, ka õpetajad ja arstid ning erasekretärid.

Võõraste juuresolekul eriti kinnised ja tagasihoidlikud. Kuigi need inimesed on alati ümbritsetud austusega, on neile raske ligi pääseda. Tihti kannatavad üksinduse all ja raske on neid ahvatleda avameelsusele. Saturni juhitud isikut ümbritseb alati kerge melanhoolia ja tõsiduse aura. Reeglina Kaljukitse meelitab edu, ta austab autoriteete ja peab lugu traditsioonidest. Nii mõnedki energilised ja impulsiivsed inimesed leiavad, et Kaljukits on kitsarinnaline ja ühiskondlikku positsiooni liialt tähtsaks pidav. Kaljukits omakorda leiab, et nende kriitika o mõtlematu ja tobe, kuid tavaliselt on ta küllalt tark, et mitte asuda avalikule enesekaitsele ja soetada sellega endale vaenlasi.

Kaljukitsed ei armasta impulsiivset tegutsemist, riski ja hasarti. Tunduvad olevat kõrgelennulised, kuid on tegelikult tundlikud ja häbelikud, mida hästi oskavad varjata: omavad tugevalt arenenud eneseuhkust, mis tihti põhjustab neile hingelisi kannatusi. Igatseb tegelikult ümbruskonna sümpaatiat, kuid oma tagasihoidlikkuse tõttu tekib temast vale arusaamine, ei lähene ise inimestele, omavad hea mälu. Ei sega ennast võõrastesse asjadesse, ei lase ennast mõjutada teistest ega hooli ka juttudest, mis väljaspool räägitakse. Võivad kergesti muutuda pedantseiks ja konservatiivseiks, kui on karta ohtu.

Tegelevad rohkem kui ükski teine inimene iseendaga, abielluvad reeglina hilja, kuid siis on ka abielu alati õnnelik. Üldiselt jääb Kaljukitse tähtkuju all sündinutest palju vallalisteks. Kaljukitsed ei armasta teistele peale pressida oma nõuandeid, kuid kui te seda neilt küsite, ei kõhkle nad hetkegi teid aitamast. Kaljukits ei loo iialgi äri- või abielusidemeid enne, kui pole esimesel juhul rahaliselt ja teisel juhul emotsionaalselt ennast selleks ette valmistanud. Enda kindlustamiseks teeb ta mõnikord üsna kummalisi asju.

Naised, kes on sündinud selle märgi all, on üldiselt meeldivad ja see meeldivus ei vähene aastatega, vaid kasvab. Küpses eas annab mõistus ja tarkus neile palju juurde ja seetõttu on nad 35-selt sädelevamad, kui oli 18-selt.Kurameerida nende naistega ei saa, kuna nad peavad alati distantsi enese ja austaja vahel. Armastavad iseseisvust, kuid abielludes saavad neist head abielunaised ja emad, kuid nad ei andesta solvamist ja petmist. Ka mehed nõuavad abielludes on naiselt ausust ja otsekohesust, kuigi ise üsna tihti jäävad kinnisteks.

Kui Kaljukits loob tundeküllase ja fantaasiarikka imekauni poeemi, on selle peateema ikkagi rangelt maine ja interpunktsioon igati korrektne. Põhiidee on selgelt välja toodud ja sentimentaalsust on parasjagu nii palju, et see ei nõrgu üle ääre. Ärge trotsige juurdunud tavasid, kui tahate Kaljukitse poolehoidu võita!

Tuntud Kaljukitsed läbi ajaloo:
Steve Allen, Humphrey Bogart, Pablo Casals, Nat King Cole, Benjamin Franklin, Ava Gardner, Barry Goldwater, Cary Grant, Alexander Hmilton, J. Edgar Hoover, Howard Hughes, Joan Arc, Johannes Kepler, Martin Luther King, Rudyard Kipling, Mao Zedong, Henry Miller, Isaac Newton, Richard Nixon, Louis Pasteur, Edgar Allan Poe, Helena Rubinstein, Carl Sandburg, Albert Schweitzer, Daniel Webster, Woodrow Wilson, Loretta Young jne.

Õnnenumbrid: 10, 28, 37, 46, 55
Värv: Tumesinine, indigo
Mõjutav planeet: Saturn
Element: Maa
Õnnepäev: Laupäev
Õnnekivi: Oonüks
Metall: Plii
Lilled / taimed: Aednelk, luuderohi