Kuu viimasel pühapäeval, 30.augustil, tuleb suvepuhkuselt tagasi ka populaarne kogupereüritus Stereo Pannkoogipühapäevad. Hooaja avaüritusel rõõmustab kõiki lapsi Andrus Kivirähk, kes tuleb lugema ühte oma raamatut ning ulatab ka abikäe Helen Mahmastolile pannkookide küpsetamisel. Kõikide laste vahel loositakse välja ka üks tore raamat.

Lastele on kirjanik tuntud kui Lotte looja, ta on joonisfilmide “Tom ja Fluffy”, “Lotte reis lõunamaale”, “Lepatriinude jõulud” ja “Leiutajateküla Lotte” kaasstsenarist.

“Lastele kirjutamine ei erine minu meelest kuigivõrd täiskasvanutele kirjutamisest, nii nagu ma ka loen võrdse huviga head täiskasvanute raamatut ja head lasteraamatut. See on umbes nagu söömisega – kotletid on head, aga ega pannkoogidki halvemad pole. Peaasi, et mõlemad oleksid hästi küpsetatud! Ma ei ole kunagi suhtunud lastele kirjutamisesse nagu mingisse humanitaarabisse – et hea küll, olen lahke onu ja kirjutan lastele ühe jutukese, et neil vaesekestel ka midagi lugeda-vaadata oleks. Minu jaoks moodustavad kõik tekstid, mis ma olen kirja pannud, ühe terviku, nii lastele kui täiskasvanutele kirjutades ajan ma ikka ühte ja sama asja. Vahel lihtsalt tikuvad pähe mõtted, mida saab kõige paremini edasi anda just lasteraamatut või -näidendit kirjutades, nii nagu näiteks kirssidest on mõtet teha ikkagi moosi, aga mitte tatraputru.”

Ka sel hooajal jätkab lastega joonistamist noor kaunis kunstnik Meru, kel plaanis mitmeid uusi ja huvitavaid tegevusi, et laste kunstimeelt arendada ning ka see maailm neile lähedamale tuua. Lisaks saab jällegi Stereo seintel imetleda Meru personaalnäitust tema lemmiktöödest.

„Stereos seintel eksponeerin valitud noppeid minu viimase aja töödest – erinevad fragmendid minu mõtetest on nüüd Teie jaoks siin lõuenditel. Ma tean, kõik tundub liiga kirju, aga uskuge maailm ise on veel kirjum. Nii nagu hõljuvad minu mõtted unistuste ja muinasjuttude vahel, teevad seda ka minu maalid. Siin otsingi , kuivõrd erineb minu tegelikkus päris tegelikkusest ja loodan, et ka vaatajale tekivad sealt omad emotsioonid,” räägib Meru.

Meru on armas neiu, kel mitu säravat tahku. Enamjaolt tuntakse teda kunstnikuna kuid vähesed teavad, et lisaks kunstile on tema huviks õigusteadus, nimelt lõpetas kaunis tütarlaps eelmisel aastal Tartu Ülikooli Õigusinstituudis õigusteaduse eriala. “Õppides õigusteadust ja tegeledes kunstiga, avastasin kontrastide võlu, kuidas kaks erinevust hoopis täiendavad teineteist. Ilmselt kajastan seda peidetult ka oma töödes,” kommenteerib neiu kahe huvi kokkusobivust. Oma eeskujudeks nimetab kunstnik vaid kuulsat Salvadore Dali’d.

Stereo Lounge’i pannkoogipühapäev algab kell 12:00. Pannkoogid moosiga on kõigile soovijaile tasuta ning Stereo Lounge’i suurtel ekraanidel mängivad terve päeva laste rõõmuks multikad. Tule veeda üks tore päev pere ja sõprade seltsis Stereo Lounge’is.