“Moe- ja kosmeetikatööstus on oma võrgud juba valmis seadnud. Indias on kohal kõik maailma tuntud naisteajakirjad. Puudub ainult naiste isiklik raha, sest vanamoodsad isad keelduvad neil lõbude jaoks raha välja käimast. Niisiis tuleb leida töökoht,” kirjutab kirjanik Lii Unt terviseajakirja Üks augusti/septembrinumbris.

“Indias korraldatakse praegu suuri internetipõhiseid tööpakkumisi, kus kandideerivad tuhanded noored naised. Tööd on raske saada, aga kui see õnnestub, siis mõistab peagi terve pere, et tütre palk on perele suureks abiks, isegi kui osa rahast moele ja kosmeetikale kulub. Isad annavad alla, teadmata, et kaotades oma rolli perekonna ainufinatseerijana, kaotab mees ka suure osa oma vaieldamatust autoriteedist. See üllatus on alles ees.”

“Ema, kes kardab rasestuda, ja isa, kel pole autoriteeti, loovad nõrga perekonna. Riik võib küll maksta emapalka, et karjäärinaisi sünnitama meelitada, kuid laste kasvamise ajal on ema ikkagi palgatööga hõivatud.”

“Klassikaline perekond on tugev just seepärast, et ema on laste jaoks kogu aeg täielikult olemas. Ma näen oma India sõprade pealt, et nii kasvavad hästi tasakaalustatud ja terve psüühikaga lapsed.”

“Kui ema pühendub täielikult perekonna teenimisele, ei kisu isaga tüli üles, vaid allub perekonnapea korraldustele, tunnevad poisid end meheks saades vägevalt. Tüdrukud naeratavad ja langetavad kombekalt silmad. Naine, kes teab oma väärtust, ei käitu kunagi meeletult.”

Refereeritud artikli täisteksti loe ajakirjast ÜKS