Parim viis ideaalse kaalu saavutamiseks on teatavasti tervislik toitumine ja sportlik eluviis. Sellest aga alati ei piisa kui eesmärgiks on võimalikult kiiresti suuruseni “size zero” jõuda. Appi tulevad hirmuäratavad dieedid ja tabletid, mis lõpuks kuni kokkuvarisemiseni võivad viia. Staaride söömishäiretest kirjutab ajakiri Hänt Bild.

“Real Housewives of Beverly Hills”  täht Taylor Armstrong sattus kaalulangetamisest sõltuvusse ja otsis abi saledaks tegevatest tablettidest. “Ma kasutasin äärmuslikke, ebatervislikke vahendeid. Ma ei söönud eriti ja ma olin liiga peenike,” ütleb Taylor.

Kondine Allegra Versace on võidelnud söömishäiretega palju aastaid. 2007-l aastal esinesid vanemad ametliku teatega, milles rääkisid oma tütre haigusest ning et ta saab parimat ravi. Neli aastat hiljem on Allegra ikka veel luu ja nahk.

“Ma olen loomulikult sale, ma ei saa sinna midagi teha,” vastab Keira Knightley neile, kes tema pärast muretsevad, sest ta näeb haiglaselt kõhn välja. “Mida iganes inimesed minu kehakaalu kohta ka ei ütle, nad eksivad,” väidab näitlejatar.

Eva Herzigova sai tuntuks oma kurvide poolest ning shokeeris paljusid fänne kui ta järsku oli piitspeenike. “Ma olen kaotanud kaalu ilma, et ma seda tähele oleksin pannud. Mul on kiire elutempo, sest ma hoolitsen oma lapse eest samal ajal kui ma töötan,” otsis supermodell oma kaalulangusele põhjuseid.

Maailma esimene supermodell Janice Dickinson pole lubanud endal väärikalt vananeda. Nüüd hoiatab ta teisi, et nad sama viga ei teeks. “Surve olla peenike on destruktiivne ja kahjulik ja viib tihti söömishäireteni ning võib isegi surmaga lõppeda,” ütleb ta.

Rebellist lauljatar Taylor Momsen ei shokeeri inimesi mitte vaid oma lavariietega vaid ka kõhna kehaga. “Ma olen loomulikult peenike. Mu ema on väga sale ja ma olen pikk. Head geenid,” ütleb Taylor ja väidab, et  sööb korralikult ja jalutab palju.

Kui Ashlee Simpson noor baleriin oli võitles ta selle eest, et vormis püsida ja haigestus anoreksiasse. “Kuue kuu jooksul ei söönud ma eriti midagi. Ma olin üheteist aastane ja kaalusin 31 kilo,” ütleb ta.

Tara Reid on kilodega võidelnud juba pikema aja jooksul. 2004- aastal ebaõnnestunud rasvaimu tagajärjel muutus Tara kõht ebatasaseks. Ta võttis kõvasti kaalus alla, üritades vähendada rasva hulka kõhu peal, tulemuseks olid aga õudsed pildid, mis inimesi ahhetama panid.

Hiljuti uuesti abiellunud LeAnn Rimes pani oma Twitterisse üles hulganisti Mehhikos mesinädalatel viibides tehtud bikiinipilte. Kahjuks äratas lauljatari kõhnunud keha enam tähelepanu kui kaunid liivarannad.

Pärast Orlando Bloom’ist lahkuminekut oli Kate Bosworth’i elus tume periood. Niigi sale näitlejatar nägi välja nagu näljutaks ta ennast. Ise põhjendas ta kilode kadumist stressiga. “Ma olin oma tervise pärast mures. Palun ärge nähke seda nagu mingit eeskuju, et ilus välja näha,” ütleb ta.

Courtney Love on alati kurnatud välimusega olnud. 2009-l aastal olid lood eriti halvad. Siis kaalus ta kõigest 53 kilo, mida pole palju 175 cm pikkuse kohta. Ka ta ise ehmatas kui oma pilte vaatas. “Ma tean, et olen muutunud liiga kõhnaks, ma võtan sellega nüüd midagi ette,” ütles ta.

Modellide puhul on sale keha normiks kuid ka siin võib üle piiri minna, nagu näiteks pesumodell Candice Swanepoel, kelle pildid peenikese piha tõttu kogu maailma shokeerisid. Ise väitis Victoria’s Secret’i modell, et tema eluviis on tervislik.

Avafoto: Candice Swanepoel (Evan Agostini/Invision/AP/TT NYHETSBYRÅN/Scanpix)

 

 

Save