27. augustil kell 13 esitletakse Vabaduse väljaku all asuvas kohvikus “Väike Pariis” Inno ja Irja Tähismaa koostatud ja äsja trükist ilmunud raamatut “Vaba ühiskonna raamat”.

Raamatu esitlusel kõnelevad Tallinna linnapea Edgar Savisaar, Tallinna Ülikooli Akadeemilise Raamatukogu direktor Andres Kollist ning raamatu autorid Inno ja Irja Tähismaa.

Raamatu autorid kirjutavad saatesõnas: “See on raamat vabast ühiskonnast. Millestki, mida meil enam ei ole, aga millest meil on ometigi õigus unistada. Sest unistust vabast ühiskonnast, kus kedagi ei ole võimalik kirjatüki pärast kongi panna ja kellelegi ei ole võimalik meele avaldamise pärast malakat anda, ei saa meilt keegi ära võtta. Unistus on nagu voolav vesi – teda ei ole võimalik peatada. Ta ei allu ühelegi käsule ega keelule ning teda ei kohuta isegi seadused.”

Tallinna Linnavolikogu võttis tänavu 19.veebruaril vastu otsuse tähistada 4. märtsil vaba ühiskonna päeva, ettepaneku päeva tähistamiseks tegi linnavolikogu liige Andres Kollist. Päeva eesmärgiks on ärgitada ühiskonda enam kõnelema kodanike isikuvabaduste kaitsest ning arendada Eesti ühiskonda, toetades Euroopa inimõiguste konventsiooni põhimõtteid. Vaba ühiskonna päeva tähistamine 4. märtsil sümboliseerib ülekohut, mida on tehtud kodanikele, keda on enne kohtumõistmist meedia ning seeläbi ühiskond ebaõiglaselt süüdi mõistnud, rikkudes nende elu pikaks ajaks.