Inglismaa teadlased on kindlad, et on võimelised looma ravimi, mis toimiks enamiku rinnavähi juhtumite puhul, vahendab Daily Mail. Me saame microRNAd kasutada, et luua uus ravim, mis suudaks teha seda, millega teised rohud toime ei tule,” sõnas uuringus osalenud arst. Kuigi uurijatel on veel palju tööd ees on nad kindlad, et saavad lähima paari aasta jooksul ravimi loomisega hakkama.

Inglismaa teadlased on välja töötanud viisi, kuidas peatada kasvajate suurenemine ja levik organismis.  See võib päästa miljoneid inimesi üle kogu maailma. Ravim on võimalik välja töötada kahe aastaga. Rinnavähk tapab igal aastal ligi veerandi rinnavähi diagnoosi saanud naistest. Inglismaal sureb selle kätte aastas vähemalt 12 tuhat naist.

Senini on teadlased keskendunud sellel, kuidas takistada vähirakkude moodustumist. Kuid uus uuring avastas microRNA-nimelised molekulid, mille deaktiveerimise abil kasvaja ennast organismis levitab. Nii võib rinnavähk levida ka keha teistesse organitesse. See levik ongi vastutav ligi 90 protsendi rinnavähki põdenud naiste surmajuhtumite eest.

Teadlased selgitasid välja, et vähi levimisele aitab kaasa naissuguhormoon östrogeen. Kui kasvaja blokeerib östrogeeni tootmist reguleerivad microRNA molekulid, siis suureneb hormooni hulk kehas. Uurijad üritavad välja töötada ravimi, mis põhineks microRNAl ja aitaks vähi paljunemist peatada.