OHMYGOSSIP – Mu elus on olnud palju negatiivset. Pisaraid ja valu. Mõnikord on isegi olnud peas mõte , et “kuradile kõik, enam ei jaksa!” Nüüd aga otsustasin, et keeran selja igasugusele STRESSILE ja eemaldan kõik negatiivse oma elust. Elu on ikkagi liiga lühike, et seda igasuguse jamaga ümbritseda.

Ma ei ole varem kunagi suutnud enda ümber mingit MULLI tekitada, et igasugune jama endast eemale tõrjuda. Ma ei ole ausalt üteldes eriti proovinudki. Kõik need kahepalgelised inimesed ja lollid armumised, karm kriitika või valelikud jutud, tekitasid mu ellu jubedat STRESSI. Tunnistan, et olin nõrk ja elu tundus mõttetu, iga kord kui haiget sain. Kuid just tänu sellele negatiivsele, suudan nüüd vaid vastu võtta kõik positiivse. Elu on vapustav ilma igasuguste töllerdisteta! Mul võttis sellest aru saamiseks 25 aastat! Parem hilja kui mitte kunagi!

Eks stressi kogevad kõik inimesed vahel, täitsa ilma selleta elada ei ole võimalik, muidu oleksime me kõik liiga tshillid ja vegeteeriks 24 tundi nädalas. On vajalik ja võimalik seda piirata, kuna pidev stress võib kurnata organismi ja viia mitmete haiguste ning probleemideni nagu südame rütmihäired, kõrgenenud vererõhk ja depressioon.

Kuidas ma selle kõigega hakkama saan? Ma lihtsalt keskendun nüüd emotsioonidele ja proovin nendega hakkama saada. Tulgu mis tuleb, ma ei kavatse nukrutseda või nutta inimeste pärast, kes mulle vaid liiga tahavad teha. STOP! Ei mingeid draamasid enam, ei mingeid nõmedaid solvumisi või armukadedust! Elus on palju kurjust ja negatiivset – võtan selle nüüd kõik vastu, ilma veene lõikamata!

Minu esimene samm positiivsusele lähenemiseks oli siis, kui suitsetamise jätsin. Nikotiin toimib inimeste stressi sumbutajana, seda teame me kõik! Ainult 3-5 protsenti suitsetajatest suudavad vaid tahtejõu abil, ilma kõrvalise abita enda pahest loobuda, selgub erinevate organisatsioonide uuringutest. Mul on hea meel, et ma selle protsendi sisse kuulun! Peale stressi on ka maitsemeel tagasi tulnud. Isegi vesi tundub parem nüüd!

Teiseks soovitan ära kustutada igasugugused negatiivsed persoonid oma elust, alustades virtuaalsest maailmast! Minu arust just internetist põhiline stress mulle tuligi. Igasugused võõrad inimesed ja nende kommentaarid, ma ei saa üldse aru, miks ma neid lugesin!!! Miks mind peaks üldse kõigutama teiste arvamus või mida nad jälle kokku on valetanud?!

Kolmandaks soovitan ELADA endale, mitte teistele. Ma olen alati teisi aidanud, ja siis vastu näppe saanud. Ma olin valmis läbi tule minema, et kellegile headmeelt teha. Enam ma seda ei tee, sest alati kui olen hea, kasutatakse mind vaid ära. Tunnistan, et teadsin, et mõni inimene on mu “sõber” vaid selle pärast, et olin mingit pidi kasulik, kuid ei suutnud temast lahti ütelda, hoolisin temast ikkagi! See oli vaid mu enda lollus, enam ennast ära kasutada nii lihtsalt ei laseks!

On palju asju, mis aitavad elus kergemini ja stressivabalt läbi lüüa. Need tuleb vaid leida! Soovitaks teil kõigil lugeda sellist positiivse ellusuhtumise rakendusabi raamatut nagu “The Secret/Saladus” – sellel on ka samanimeline film.

Üks inimene kord ütles mulle, et ma olevat inetu kui ma nukker olen ja talle tohutult meeldib kui ma naeran ja naeratan. Oeh, kui ta mind vaid nüüd näeks ;-)

 

Stress is nothing more than a socially acceptable form of mental illness.  ~  Richard Carlson