Mitmed inimesed on pöördunud politsei ja sotsiaalministeeriumi poole murega, et neilt palutakse abi lastekodu toetamiseks. Heldeid toetajaid ootavat Kõrveküla lastekodu pole aga tegelikkuses olemas.

Sotsiaalministeeriumi hoolekande osakonna nõuniku Elmet Puhmi sõnul on kahetsusväärne, et annetamis- ja toetamiskuulutusi kasutatakse raha väljapetmiseks. “Väga kahju on sellest, et keegi on otsustanud lapsi ära kasutada, nende arvelt raha teenida ja inimeste heasoovlikkust ära kasutada. Ma tänan tähelepanelikku kodanikku, kes sellisest pettusest teada andis,” ütles Puhm.

Tema sõnul tasub enne annetuse tegemist uurida, kelle heaks raha kogutakse. “Näiteks lasteasutuste kohta saab informatsiooni sotsiaalministeeriumi kodulehelt. Alati võib ministeeriumisse nõu saamiseks ka helistada,” lisas Puhm.

Politseiameti kriminaalosakonna juhi Krista Aasa sõnul tuleb abivajavaid lapsi alati toetada, ent see ei tohiks muutuda kellegi rikastumise allikaks. Tema kinnitusel peaksid inimesed niisuguste kahtlustäratavate juhtumite korral kindlasti politseisse pöörduma. “Helistada tasuks ka siis, kui on mingigi kahtlus annetust paluva asutuse või kodaniku suhtes. Kelmidel ei maksa lasta end petta,” lisas Aas.