Eestis, Venemaal ja Saksamaal õppinud Sofia Rubina (24) asub end džässlaulus täiendama USAs Bostonis paiknevas Berklee muusikakolledžis.

Džässilauljatari Sofia Rubinat, kes on tuntud juudi pärimusmuusikal põhinevate džässikavade poolest, on korduvalt pärjatud nii siinsetel kui ka rahvusvahelistel lauluvõistlustel. Džässlaulu on Rubina seni õppinud Venemaal Sotši muusikakolledžis, Saksamaal Cottbusi konservatooriumis ja Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemias.

Nüüd jätkab ta enesetäiendamist, sest usub, et veidi lisateadmisi ja -oskusi kulub alati marjaks ära. “Asi on kvaliteedi tõstmises,” seletab Rubina, kes ei soovi veel täpselt ennustada, kui kauaks ta Bostonisse jääb. “Ma praegu plaani ei pea. Vaatan, kas mulle meeldib.”

Kui sealne õhustik peaks meie lauljatarile istuma, teeb ta seal läbi kolmeaastase bakalaureuseõppe programmi. “Mul on seal väga palju tuttavaid tegelikult – Venemaalt ja Saksamaalt,” ei pea Rubina võhivõõra seltskonna pärast muret tundma ja kinnitab, et ootab septembris algavat õppeaastat põnevusega.

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehtest