Bändi Boogie Company liige Andrus Kasesalu räägib Gossip.ee-le, et enamus aega möödub stuudios ning seetõttu eraldi spetsaiaalselt enam muud muusikat kuulata ei jõua. “Kuna olen stuudios kogu aeg siiski nö „muusika sees“, siis eraldi väga palju muusikat ei kuula. Ehk siiski niipalju, et kursis olla rock`n`rolli ja rockabilly maailmas toimuvaga. Kindlasti läheb mulle aga peale bigbändi sving ja klassikaline muusika. Muusikalisi eeskujusid on palju,” ütleb Kasesalu.

Andrus Kasesalu, teie sünnipäev ja sünnikodu?
Andrus Kasesalu. 09.12.1968. Tallinn

Teie perekond ja lapsed?
Ma olen 20 aastat olnud abielus. Mul on 3 last: Anett (18), Karl Albert (12) ja Manfred (1).

Kas te unistasite juba lapsepõlves lauljaks saamisest, või olid teil teised plaanid?

Kindlasti ei olnud mul lapseeas mingitki soovi lauljaks saada. Kuigi laulmisega olen alates lapseeast juba tegelenud. Alguses RAMi Poistekooris, hiljem juba G. Otsa Muusikkoolis, kus õppisin klassikalist laulmist kokku 7 aastat. Aga kuni keskooli lõpuni oli mul kindel plaan minna õppima ERKIsse. Siiski juhuse ajel vedas mingil hetkel Jaan-Eik Tulve mind Otsa – kooli uksest sisse ja selle eest olen ma talle siiani tänulik. Peale Otsa kooli lõpetamist õppisin ka mingi aja Muusikaakadeemias, kuid siis oli juba tekkinud pere ja bändi tegemine oli nii aktiivne, et kahjuks jäi see kool pooleli. Aga armastus klassikalise muusika vastu on jäänud.

Millistes bändides olete siiani mänginud-laulnud ning millises bändis hetkel muusikat teete?

Meie bändi nimi on Boogie Company, mille 4`st liikmest on 3 samad, kellega mängisime koos juba 80ndate lõpus meie esimeses bändis: Rock`n`roll Band (21. Keskkooli koolibänd). Marek Lillemägi ja Margus Jürisson. Peale Rock`n`roll Bandi sai uue bändi nimeks The Rockin` Guys. Üheksakümnendate alguses sai ka laevade peal mängitud ansambli So-So Memories koosseisus. Üheksakümnendate keskel sai paar lugu linti tehtud ansambliga Beat Box. The Rockin Guys sai 2004ndal aastal uueks nimeks Boogie Company ja nii see rokenroll kestab siiani.

Kes nimeliselt teie bändi kuuluvad?
Boogie Company: Andrus Kasesalu, Marek Lillemägi, Oleg Davidovitch ja Margus Jürisson.

Milline on teie kõige tuntuim laul ning milline laul oli esimeme, mis esimesena raadios avalikult kõlas?
Meie muusika ei ole mainstrem muusika ja seetõttu väga palju meie bändile ka eetriaega ka ei eraldata, aga viimastel aastatel enim on ehk mängitud meie Rammsteini kaverit “Amerika” ja viimase plaadi avalugu “Rocket to the Moon”.

Kui palju olete plaate välja andnud ning millal on oodata järgmist plaati?

Boogie Company on andnud välja 2 täispikka plaati: “Rockime ümber jõulupuu” (Vinge Records (Eesti) 2006) ja “God Is Dancing Jive” (AXR Records/Hyena Records (Soome) 2011). The Rockin` Guys andis välja 3 täispikka plaati: CD`d “Elvis Lives in Estonia” (Veigelle (Eesti) 1998) ja “Vara on loobuda, hilja, et muutuda” (Red Hot (Eesti) 2000) ning vinüül- LP “Estonia Rock’n’Roll” (Castle Records (Saksamaa) 1999).
Uue täispika plaadi plaane praegu otseselt ei ole, kindlasti mitte sel aastal. Küll aga oleme salvestanud üksikuid lugusid viimasel ajal, peamiselt sihtotstarbeliselt: näiteks lugu sügisel ilmuvale Gunnar Grapsi tribuutplaadile, Kanal2 “Suvereporteri” tunnuslugu ja näiteks ka Grillfesti selleaastase teemalaul.

Teie esinemised lähiajal?

Lähimad avalikud esineminsed on 10. juunil Cafes Amigos ja 11. juunil Türil Grillfestil. Ja siis juba 18. juunil Soomes, Riihimäel. Oluline osa meie bändi lähiaja avalikest esinemistest ongi Soomes. Eestis siiski ka, aga need kipuvad olema enamuses privaatüritused/firmapeod… Kõik meie esinemised on jooksvalt kirjas meie kodukal: www.boogie.ip.ee

Millised on teie plaanid suveks?

Töö bändiga ja töö meie video- audiostuudios Industrial Productions. Puhkuseplaane otseslt ei ole, mõned päevad Rootsis sugulaste pool ehk… Tavaliselt on minu puhkuseks iga- aastane suusanädal Põhja- Soome ja siis mudasel perioodil ehk reis kuhugi palmi alla…

Huvialad?
Käin juba 15 aastat mängimas squashi. Viimasel poolaastal olen ka tihedalt külastanud jõusaali. Kui ennast ei liigutaks, siis nähtavasti oleks otsad andnud juba mõni aeg tagasi.

Südamelt ära?

Ma olen suht kriitiline ja näen valupunkte rohkem kui tahaks neid märgata. Eelkõige aga teeb mind nõutuks see, kuidas Eesti jookseb andekatest ja Eestile vajalikest inimestest tühjaks ning seda peetakse „normaalseks“.

Millist muusikat ise kuulate ning kas on olemas ka mõni lemmiklaulja või eeskuju lauljate hulgast?

Kuna olen stuudios kogu aeg siiski nö „muusika sees“, siis eraldi väga palju muusikat ei kuula. Ehk siiski niipalju, et kursis olla rock`n`rolli ja rockabilly maailmas toimuvaga. Kindlasti läheb mulle aga peale bigbändi sving ja klassikaline muusika. Muusikalisi eeskujusid on palju. Oluliseimad on ehk Elvis, Frank Sinatra, Tom Jones, Brian Setzer ja ehk mõni veel, kes kohe meelde ei tule.

Millist raadiojaama enim kuulate?

Kui üldse kuulan, siis ehk Vikerraadio, Kuku, Raadio3 ja Radio Mania. Ma olen selline… raadiojaamade vahel klõpsija tüüp.

Lemmiksaated telerist?

Dr. House. Heameelega vaatan filme. Igasugune ulme ja sci-fi on väga teretulnud.

Mõni põnev seik mõne fänniga?

Põnevaid seiku? Väga ehk polegi, aga heameel on selle üle, et meie fänne leidub lisaks Eestile ka USA`s , Soomes ja Saksamaal. Ja neid ei olegi nii vähe.

On teil meenutada ka mõnda apsakat, mis esinemisega on kaasnenud?

Õnneks on apsakaid olnud suht vähe olnud. Drastiliseim aga oli vast see, kui kunagi Intsikurmus, suurel laval läks vool ära nii 10ks minutiks. Sai siis need 10 minutit lauldud rahvaga lastelaule. Ilma võimenduseta. Lauluväljakul… Eriti populaarseks kujunes „Kes aias?“. On ka olnud seik, kus suutsin esinemise käigus kukukatda maha terve lavataguse seina, aga see on naljakas ainult tagantjärgi sellele mõeldes. Tol momendil oli see pigem ülimalt piinlik.