Poliitik Deniss Boroditš räägib, et aktiivsesse poliitikasse kutsus teda Lauri Laasi. “Ütlesin talle, et ma ei ole selline inimene, kes hakkab kuskile erakonda kuuluma või midagi tegema ainult statistilise numbri pärast. Kui teha, siis teha aktiivselt ja konkreetselt. Mõtlesin, et tahaks proovida. 2005 osalesin esimestel munitsipaalvalimistel,” räägib Deniss, kuidas tema poliitikukarjäär tuule tiibadesse sai. “Keskerakonna ideoloogia on teistest erakondadest mulle lähim.”

Deniss Boroditš, teie sünnipäev ja sünnikodu?
01.11.1979.a. Tallinnas.

Teie rahvus ja vanemad?

Rahvuselt olen valgevenelane. Isa pärit Valgevenest, ema Venemaalt.

Millal tekkis huvi poliitika vastu?
Kui läksin Kristiine linnaosa valitsusse õigusnõunikuks, sain kokkupuute munitsipaalpoliitika ja üldse poliitikaga. See hakkas mind huvitama. Lauri Laasi, kes oli siis linnaosavanem, küsis, et mis ma arvan, kui poliitikas midagi edasi teha.

Ütlesin talle, et ma ei ole selline inimene, kes hakkab kuskile erakonda kuuluma või midagi tegema ainult statistilise numbri pärast. Kui teha, siis teha aktiivselt ja konkreetselt. Mõtlesin, et tahaks proovida. 2005 osalesin esimestel munitsipaalvalimistel.

Mille poolest on Keskerakond parem mõnest teisest erakonnast või poliitilisest rühmitusest?

Keskerakonna ideoloogia on teistest erakondadest mulle lähim. Vasaktsentrism ehk tugev sotsiaalpoliitika tugeva majandusega riigis (nt. Skandinaavia mudel).

Teie senised saavutused poliitikuna?

Ei taha ise endale hinnanguid anda, olgu see ikkagi avalikkuse teha.

Millised on peamised valupunktid Tallinnas ja Eestis üldpildis?

Riigis ei ole ju saladus, et mure nr 1 on jätkuvalt suur tööpuudus ja sellega kaasnevad sotsiaalprobleemid ning vajadus tugeva ja pragmaatilise majanduspoliitika vastu. Need mured mõjutavad ka väga palju kohalike omavalitsusi, on langenud ning täiendavalt riigi poolt kärbitud omavalitsuste tulubaas, mis omakorda vägagi mõjutab nende võimalusi. Olgu see võimalus suunata rohkem vahendeid sotsiaalsfääri, investeeringute tegemiseks (teed, lasteasutused, jne) jne. Seega riigi prioriteetideks peaks olema praegu efektiivne võitlus tööpuudusega ning majanduse areng.

Mida arvate sellest, et alampalk ning toetused on endiselt väikesed, kas nende tõstmiseks raha on?

Alampalk on alla igasugust arvestust, vaevalt miinimumpalga saajad saavad oma eluga toime tulla. Sama kehtib ka toetuste kohta. Nii et, minu kindel seisukoht, et alampalk tuleb tõsta, samuti tuleks vaadata üle toetussüsteeme. Kui rääkida rahast, siis paljud asjad on valitsuse valikute küsimus, eriti riigieelarve puhul. Nt. 2011 riigieelarve kulude maht on 94,2 miljardit krooni, kuidas see omakorda jaguneb on aga sõltuvuses valitsuse prioriteetidest: kas nendeks on siis suuremad toetused, pensionid, palgad või hoopis suuremad kaitsekulud, jne. Või selle asemel hoopis Kreeka, Portugali rahaline abistamine!

Tulevikuplaanid?

Mõtle globaalselt, tegutse lokaalselt!

Huvialad?
Sport – jalgpall, korvpall, suusatamine. Lugemine ning hea muusika.

Teie perekond ja lapsed?

Olen abielus, peres kasvab poeg ja tütar.

Mis on teile elus enim tähtis?
Perekond.

Millist muusikat kuulate ning kas Eesti artistide hulgas on mõni lemmiklaulja?

Kuulan väga erinevat muusikat. Eriti südamelähedane on rock muusika, sellised bändid nagu Led Zeppelin, Metallica, U2, Dire Straits, jne. Eesti omadest meeldib Tanel Padar, aga samuti tujust sõltuvalt lähevad hästi peale ka Hannahi ballaadid.

Millist raadiojaama kuulate enim?

Kuulan erinevaid kanaleid, viimasel ajal olen enda jaoks taasavastanud Raadio Maania jaama, sealt tuleb kõige parem muusika.:)

Lemmiksaated telerist?

Vaatan telekat üsna vähe, enamuses meelelahutuse valdkonnast.