Tantsutreener, füsioterapeut ning endine tipptantsija Marko Mehine räägib, et tantsupisik sirutas temas oma kombitsaid juba 5-aastaselt. “Olin 5 aastane, kui tantsutreeninguid alustasin. Ja kui ise esimestel võistlustel käima hakkasin, siis tundus tantsukarjäär loogilise jätkuna. Ja järjest edukamaks aegamööda sain tantsuplatsil,” räägib Marko Mehine Gossip.ee-le. Marko osales ka saates “Tantsud tähtedega”, kus tantsis selgeltnägija Nastjaga. Gossip.ee küsimusele, kas Nastja talle ka midagi ennustas, hoiab võluva Kaisa Ojaga koos elav mees aga suu lukus: “Ennustuste kohapealt pean suu lukus hoidma.”

Marko Mehine, teie sünnipäev ja sünnikodu?
Sünniaeg 23.03.1987, sünnikoduks Tartu.

Kas lapsepõlves oli kohe selline mõte, et hakkate tantsuga tegelema, või olid muud unistused?

Olin 5 aastane, kui tantsutreeninguid alustasin. Sel hetkel tegeles juba tantsuga sõber Martin Parmas, kellega ühes majas elasin. Meie perekonnad suhtlesid omavahel väga tihti ja sealt see tantsupisik ka minu perre tuli. Ühel päeval viidi mind ka tantsutreeningutele, esialgu käisin Martin Parmase treeninguid vaatamas ja siis juba pandi mind ka platsile. Ja kui ise esimestel võistlustel käima hakkasin, siis tundus tantsukarjäär loogilise jätkuna. Ja järjest edukamaks aegamööda sain tantsuplatsil.

Kui noorelt alustasite tantsutundide võtmist- õppimist?

Olin viiene kui esimest korda tantsutrenni läksin. Ega esimestel treeningutel vanemate jutu järgi ma midagi aru eriti ei saanud. Aga aegamööda hakkasin mõistma, miks mind sinna viidi.

Kirjeldage ühte oma tööpäeva tantsuõpetajana?
Hommikuti töötan oma firmas FTsport füsioterapeudina, keskpäeval annan ca 3 tundi lastele eratundide andmisega (tegelen ühe paariga), pärast seda teen veel 3 tundi grupitunde, kas siis Tartus või Elvas. Olen tantsuõpetaja Revalia Tantsukooli Tartu ja Elva osakonnas. Lisaks nädalavahetustel käin lastega võistlustel.

Millal ja kuidas tekkis huvi- soov võtta osa saatest “Tantsud tähtedega”, kes tegi ettepaneku?

Huvi tekkis juba siis, kui tantsusaadet esimene aasta korraldati. Tehti ka ettepanek tantsusaates osalemiseks, aga siis tegelesin veel ise tippspordiga ja valmistusin tiitlivõistlusteks. Sel ajal saatesse minek oleks treeninguid seganud. Ja ettepaneku tegi Heili Klandorf.

Kuidas iseloomustate teisi tantsuõpetajaid selles saates – näiteks Marko Kiigajaani, Mairold Millertit ja teisi?
Sel hooajal olid kõik tantsuõpetajad üsna noored ja oma treenerikarjääri alguses. Eks meil kõigil on treenerikogemust veel natuke vähe. Mõne treeneri puhul paistis see rohkem välja, mõne puhul vähem. Aga Kiigajaan ja Millert on väga lahedad härrasmehed. Neid tunnen ka natuke rohkem kui teisi treenereid saates. Kuna olime 3 viimast saates, siis olime ka kauem koos kui teiste treeneritega. Nende kohta ütlen, et tublid ja sihikindlad treenerid. Suure töövõimega ja tohutu kannatlikkusega. Niipalju kui Kiigajaan saalis Ithakaga trenni tegi, niipalju pole vist saate ajaloo jooksul keegi teinud.

Kas osalete ka edaspidi selles saates, kui uus hooaeg juhtub tulema?

See sõltub paljudest asjaoludest. Kuidas tantsulastele taas öelda, et mind pole mitu kuud jne. Kindlasti on üheks otsuseteguriks AEG, kas selleks on aega.

Kuidas iseloomustate näiteks Ants Taela, Merle Klandorfi ja Jüri Naela, kes žüriis olid ja karmi kriitikat tegid (või polnud see sugugi karm kriitika, vaid tantsus edasiviiv jõud?)
Ants Tael – suure ja pikaajalise kogemusega; mõnusate kibedate väljaütlemistega (väljaspool seda saadet, koolitustel on ta kümneid kordi mahlakama jutuga)
Merle Klandorf – Selle hooaja saate põhjal saan öelda, et tema näitas ilmselgelt välja, millist paari soosib ja küllas seda paar kiitustega üle ka siis, kui tantsuplatsil sooritus ebaõnnestus. Seda ilmselt nägid ka televaatajad ja selle tulemusel tema soositav paar langes välja üsna varakult. Aga muidu väga tubli naine. Tema on ju Revalia Tantsukoolist teinud nii võimsa ja arvestatava kooli.
Jüri Nael – Väga energiline ja tema energiat on saatesse vaja.

Tantsisite “Tantsud tähtedega” saates selgeltnägija Nastjaga. Kas ta ennustas teile ka midagi?

Mina tunnen teda ju suhteliselt vähe. Selle mõne kuu jooksul saan öelda, et tore ja tagasihoidlik naine. Aga ennustuste kohapealt pean suu lukus hoidma.

Teie perekond ja lapsed?
Mul on elukaaslane, aga lapsi veel mitte. (Marko elukaaslane on kaunis tantsijanna ja saatejuht Kaisa Oja -toim.)

Tulevikuplaanid?

Tantsualaselt on minu unistuseks, kasvatada paar, kes tuleb maailmameistriks. Ise olen 2 korda maailmameistrivõistlustel olnud hõbemedalil, soovin, et minu paar mu tulemuse ületaks. See nõuab väga palju pühendumist, aga olen valmis seda tegema. Kui võtta erialaseid unistusi. Siis täiendada ja arendada end füsioteraapia alaselt. Praeguseks töötan küll paljude erinevate spordialade esindajatega ja olen ka tiitlivõistlustel neid abistamas käinud. Aga unistuseks oleks, et ka võistlustantsus arendada taastusmise osa. See on antud juhul puudulik.

Millist muusikat kuulata meeldib?
Kuulan vastavalt tujule ja meeleolule erinevaid muusikaliike. Kindlat parimat pole. Ka Eesti muusika meeldib väga.

Milline raadiojaam on kõige lahedam kuulamiseks teie arvates?

Kuulan raadiot ainult autoga sõites. Pole olulist vahet mis raadiojaam on. Otsustavaks saab ehk selle järgi, kus parasjagu uudistesaade või hea muusika.

Milliseid saateid vaatate kindlasti telerist ning kas on ka mõni lemmiksaatejuht teles või raadios?

Kindlasti pean nägema spordisaateid. Olen väiksest peale 100% spordifanaatik olnud ja pean kõigega spordis kursis olema.