Sügisjazz 2009 toimub 5. septembril kl 17.00 Katariina kirikus, Tallinnas.

Villu Veski ja Tiit Kalluste – pärast 1998. aastal ilmunud “Põhjamaade saarte hääled” esimest plaati polnud nende meeste maailm enam endine. Aasta varem toimunud külaskäik Fääridele mõjus muusikutele nii vapustavalt, et pea ühe hingetõmbega sündis plaaditäis muusikat. Rohelise samblaga kaetud kaljusaarestik ilma ühegi puuta lummas ja inspireeris.

Sestpeale on etnomuusika vaim saatnud neid pea kõikjal. Fääridel on nad nüüdseks käinud korduvalt ja sealse plaadifirma TUTL alt on välja antud ka Põhjala saarte häälte teine (2001) ja kolmaski plaat (2009). Põhjala saarte karget soolast merehõngu on duo viinud paljudesse maailma riikidesse. Laval mõistavad Tiit ja Villu teineteist sõnadeta, nad mõlemad elavad muusikas ja muusikale, kogu pühendumuse ja täie jõuga. Nende “Põhjala saarte häälte” plaate on müüdud tuhandeid ja nende kontserdid on alati emotsionaalset rikkad, viies kuulajad kaasa imelisele teekonnale. Erilise atmosfääriga kontserdil Ladina kvartali Püha Katariina kirikus tulevadki esitlusele peamiselt värsked Põhjala saarte hääled ja helid.

Villu Veski (1962) lemmikpill on altsaksofon, kuid ta mängib meelsasti ka sopransaksofoni. Tema stiililiste eelistuste hulka kuuluvad etnojazz, funk-gruuv, sving ning viimasel ajal ka 60 aastate mainstream. Jazzkaarel on Villu Veski esinenud sageli ja iga kord koos erinevate muusikute ja ansamblitega. Praegu on ta Saaremaa kultuurielu juht. Juba tosin aastat on Veski oma sünnikohas Muhumaal Nautse talu õues korraldanud populaarset festivali Juu Jääb, kus saavad kokku erinevad muusikastiilid ja muusikud üle maailma.

Tiit Kalluste (1962) mängib akordioni, kirjutab muusikat ning tegeleb ka teiste õpetamisega. Mitmekülgse muusikuna on ta esinenud pea kõigil eesti jazz- ja etnofestivalidel ning mänginud paljudel maailma lavadel. Ta on aktiivselt tegev paljudes eri muusikavaldkondades. Alates 2004. aastast on Tiit Kalluste Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia akordioni ja improvisatsiooni õppejõud. Eesti Akordioniliidu presidendi ametit peab ta juba 10 aastat.

Piletiinfo: 100.- / 125.-. Sooduspilet kehtib õpilasele, üliõpilasele, pensionärile, invaliidile ja ITIC kaardi omanikule koos soodustust tõendava dokumendiga (nõutav kohapeal). Lastele kuni 7 a. sissepääs tasuta (istub saatja süles).

Vaata lisaks: http://www.jazzkaar.ee