Varasemalt Buduaari peatoimetaja kohustusi täitnud ning nüüdseks teise lapsega dekreeti läinud Helena-Reet Ennet nautis perega päikeselist puhkust Gran Canarial, kirjutab Buduaar.

Miks otsustasite just Gran Canaridele puhkama sõita?
Kanaaride kasuks otsustasin seetõttu, et mõni nädal enne Kanaare olin perega Tenerifel puhkamas ning seal oli suurepärane soe ilm. Samuti sai Kanaaride kasuks otsustatud seetõttu, et rikaste kõrval pean ennast vallavaeseks ja see reis tundub lihtsalt igati taskukohane. Reisin iga kuu, olgu siis nädalalõpp või pikem reis ja see on suhteliselt kulukas. Iga kuu Hiina, Austraaliasse, Jaapanisse või minu lemmiksihtpunkti Ameerikasse ei kannata sõita… Kahjuks. Samuti ei riski enam seitsmendal raseduskuul nii pikka reisi ette võtta.

Mida põnevat nägite seal? Mis teeb selle maa eriliseks?
Midagi põrutavat ei oska öelda. Eriti ei kiidaks ka. Ilm on hetkel palju soojem kui meil ja see on muidugi väärt näitaja. Gran Canaria on rohkem selline pensionäride meka, kus peale hommikusööki tormatakse basseini äärde oma keha praadima ning tiksutakse seal kuni rikkaliku õhtusöögini. Ekskursioonid on suhteliselt magedad, shopata pole ka midagi ja ega mingit erilist kultuurielamust ka ei leia. Tenerife oli törtsuke huvitavam aga siiski ka samasse kategooriasse paigutatav. Eriline on see, et sinna saab kiirelt, odavalt, seal on soe ning eurooplased ümberringi. Tänaval ei käida närvidele ja koos pisikese lapsega ja veel rasedana ei tunne hirmu näiteks terrorirünnaku ees. Ühesõnaga päris hea koht lihtsalt soojas jalutamiseks, nagu ka plaanis oli! :)

Kas ostsite endale midagi huvitavat sealt?

Mingit nodi koguneb iga reisiga ning reisi taskurahaks planeeritu, saab alati miskipärast kolmekordseks. Aga sealt midagi „shopingu maiatele“ osta pole. Kõik kohad on “vuhvleid” ja ebakvaliteetset stuffi täis. Ehted ja maalid on ehk lahedaimad, mida sealt soetada. Aga kes ikka shopata armastab, mingu parem Londonisse, New Yorki, Los Angelesse, Berliini või Hiina.

Kas soovitate ka teistel seda riiki külastada?

Võimalusel tasub käia erinevates kohtades kõikjal maailmas. Reisimine on tore ja seda põnevam, kui on tehtud natuke eeltööd  maa kohta ning natuke kultuuri- ja ajalootausta uuritud.