Laupäeval, 22. augustil kell 10 – 16 toimub Põlva Talurahvamuuseumis, Karilatsis ökofestivali „Rohelisem elu 2009″ põhipäev.

 

Päeva jookusul saab osaleda Puitmajaliidu seminaril ning kuulata keskkonnateemalisi ettekandeid seminaril „Rohelisem elu”. Teadmisi ja oskusi jagavad kümmekond töötuba. Muuhulgas saab proovida näiteks savitööd, liivatrükki ja kõladega kudumist, õppida seeni tundma ning vanu esemeid koduste vahenditega puhastama.

Ökofestivali külalistele on avatud ka kõik Talurahvamuuseumi hooned ja ekspositsioonid ning Aigar Kulli fotonäitus „Loodus lähivaates“.

Loodustoodete laat pakub seekord mitmeid uudistooteid. Nii näiteks saab esimest korda mekkida ja kaasa osta mahedaid pastatooteid. Samuti pakutakse naturaalset kodujäätist, käsitsiküpsetatud leiba ja seto toitu. Eraldi väljapanekuga on väljas Põlvamaa kohalikul toorainel põhinevad, rohelise märgiga tunnustatud tooted. Samuti on avatud mahetoodete telk, pakutakse looduslike käsitöötooteid, palkmööblit ja muud.

Laulurõõmu jagab koorikontsert „Laululahingu laulud” Tarmo Leinatamme ja Antti Kammiste juhatusel. Kontserdil esinevad ESTuudio kammerkoor, Põlva Meeskoor, segakoor „Hilaro” ja Kanepi segakoor, koore soojendab Põlva Linna Puhkpilliorkester.

Põlva linna toel on käigus festivali eribuss Põlvast Karilatsi ja tagasi, mis väljub igal täistunnil Põlva bussijaamast.

Lisainfot leiab festivali kodulehelt www.ecofest.ee.