Andrei Korobeinik on peamiselt tuntud kui Rate looja. Lisaks sellele töötab mees Riigikogus, juhib Kuku raadios iganädalast jutusaadet Restart ning on ettevõtluskonkurssi Ajujaht žüriis. “Riigikogus plaanin kaasa aidata IT-valdkonna arengule Eestis, otsedemokraatia arengule ning kindlasti kaitsen ka Pärnumaa huvisid. Loodan, et suudan kaasa aidata välisinvesteeringute kaasamisele IT-sektorisse ja tarkade töökohtade loomisele,” räägib Andrei Gossip.ee-le.

Andrei Korobeinik, teie sünnipäev, sünnikodu ja vanemad?
5.11.1980, Pärnu. Ema on õmbleja, isa oli keevitaja. Isa suri, kui ma olin kolmeaastane, ema elab Pärnus.

Milliseid ameteid olete senise elu jooksul pidanud?
Internetiga tegelen juba 13 aastat. Olen käivitanud mitu startupi ise ja teinud investeeringuid erinevatesse internetifirmadesse. Olen ka palgatööl olnud – paar aastat töötasin tehnilise juhina, jällegi internetifirmas. Samas kogemusi on ka teistest valdkondadest, näiteks kooli ajal töötasin Pärnu kalatehases.

Kuidas tekkis Rate loomise idee ja kui vana see tutvusportaal juba on?

Rate.ee idee tekkis 2002. aasta aprillis ja käivitasin ma selle sama aasta 1. mail, nii et Rate on täpselt 9 aastat vana. Internetifirma jaoks on see päris korralik vanus. Eesti internetis olid tol ajal tutvumissaidid, jututoad ning foorumid, kuid ei olnud kohta kus inimesed saaksid mugavalt suhelda.

Igaks juhuks mainin, et Rate ei ole tutvumissait, tegemist on sotsiaalse võrgustikuga, vahe on päris suur. Samas Rate.ee “emafirma” käivitas äsja ka tutvumissaidi, mille Eesti aadress on Flirtic.ee. Tegemist on uue, kuid väga eduka projektiga, mis on saanud ka korraliku investeeringu rahvusvaheliselt VC-fondilt.

Kandideerisite ka valimistel Riigikokku, kuidas läks, kui palju hääli kogusite?

Valimistel sain 2057 häält ja pääsesin Riigikokku Rein Langi asendusliikmena. Reformierakonna uutest tulijatest on see vabariigi üldarvestuses 4. koht, nii et võib öelda, et tulemus on hea – kuigi alati võib ju enamat loota. Igatahes, olen oma valijatela tänulik, suhtlen nendega sotsiaalse meedia kaudu ja püüan nende huvide eest seista.

Mis on teie tulevikuplaanid?
Riigikogus plaanin kaasa aidata IT-valdkonna arengule Eestis, otsedemokraatia arengule ning kindlasti kaitsen ka Pärnumaa huvisid. Loodan, et suudan kaasa aidata välisinvesteeringute kaasamisele IT-sektorisse ja tarkade töökohtade loomisele. Olen põhiseaduskomisjoni liige ja suurtest teemadest tegeleme lähiajal näiteks e-valimiste teemaga.

Mis on teie huvialad?
Meeldib raamatuid lugeda, reisida. Mängin pokkerit, käin kalal (kuid pean tunnistama, et viimasel ajal ei ole väga jõudnud), sõidan jalgrattaga. Vabal ajal loen raamatuid, viimase paari aasta jooksul kasutan selleks lugerit ja jõuan niiviisi rohkem raamatuid läbi lugeda (luger on kerge ja seda on lihtne reisidele kaasa võtta).

Kuku raadios juhin iganädalast jutusaadet Restart (eetris laupäeviti kell 16, kordusega kell 22), kus räägime IT sektori muredest ja rõõmudest, avastame põnevaid IT-firmasid ja püüame IT-maailma trende tuvastada.

Algusest saadik olen ka ettevõtluskonkurssi Ajujaht žüriis, selle aasta finaal toimub neljapäeval.

Millist muusikat kuulate, kes on teie lemmiklauljad?

Vabal ajal eelistan kergemat muusikat, britpop näiteks – alustades Oasis-iga ja lõppedes Coldplay-ga.

Milliseid saateid vaatate meelsasti telerist?

Pean tunnistama, et televiisorit vaatan harva. Uudiseid loen ajalehtedest (online versioonidest), filme vaatan DVD-st. Televiisorist vaatan jalgpalli, eriti EM-i või MM-i ajal. Eesti telekanalite toodangut ei oska kahjuks kommenteerida. Raadiot kuulan küll (kuid samuti mitte väga tihti ja ainult valitud saateid).