“Hakkas kõik ju Nõmme kultuurimajast ja ansamblist Halloo, kus me päris esimestena kasutasime Gunnar Grapsi diskorina, kui ta sai esinemiskeelu. Siis kohaldasime kapitalismi ja meiega hakkas tegelema kohalik miilits ning kultuuriministri asetäitja härra Moss, organiseeris kohutasja ja Jüri Mitt pandi kaheks aastaks vangi, et hirmutada teisi ansambleid. Nii et võib öelda – repressioonid sünnitasid Vitamiini,” räägib Vitamiini kauaaegne manager Gossip.ee-le.

“Mõned huvitavad faktid Vitamiini algaastatest vajaksid ka nüüd lahtirääkimist. Kui Vitamiini algkoosseis alustas 1978.a veebruaris ja olime lindistanud Eesti Raadios Joeli laulu “Autorong”, siis kevadeks oli kogunenud viis kooli lõpupeo mängu. Erinevatel põhjustel eraldusid meie bändist M. Salum, M. Helme, P. Köster ja nendest sai ansambel Hübriid.”

“Sammusin siis mina Mustamäel ABC4 kauplusesse ja kuulsin, et keegi bänd harjutab. Alt keldrist kostis Remo Altonen ja “Hurriganes”, lähen mina siis trepist alla ja avastan 7. keskkooli poisid, nüüdseks kõigile tuntud mehed: pankur P. Luik ja trummide taga laulmas ei keegi muu kui Hans H. Luik. Üks mees oli veel, selle nime võib ju Hansu käest küsida. Nii et nendest meestest koos Rello Jaaniga sai ansambli Vitamiin järgmine koosseis kaheks kuuks ja kõik kokku lepitud esinemised tehti ära.”

Alates augustist tegin kaupa P. Vähi, M. Targo, R. Sepperi ja R. Laaneoruga, siis tulid Joel ja Anne, Marju ja Mait jne. Huvitav fakt on see, et kuus kuud töötasid Vitamiini koosseisus ka Apelsini mehed J. Kirss ja M. Nuude.”

“Peale Vitamiini töötasin G. Grapsi bändis helimehena,” kirjeldab Jüri Mitt oma karjääri keerdkäike. “Siis tuuritasime ansambliga Fix mööda Venemaad, sest mul olid sidemed. Ansambel Paradoks Paidest palkas mind mänedzeriks, valisin välja ja lindistasin Paradoksi populaarse laulu “Ära möödu must lähedalt”. Samal ajal panin kokku estraadiprogrammi “Õdus õhtupoolik”, esinesid R. Aas, E. Kivi, T. Pihlap. Seda programmi, mis sai omal ajal võetud filmilindile, näitab nüüd edukalt AloTV. Kuidas E. Kivi peale Venemaalt Eestisse tulekut siin jällegi tuule tiibadesse sai ja kust ma ta leidsin.”

“Peale seda panin kokkku vabaõhu kava “Ajalehepoisist miljonäriks” koos ansambliga Fix. Siis sügisel oli Eesti rahvas valmis esimest korda vaatama striptiisi ehk Neiu Evat programmis “Tervi-seks”. Kust ma leidsin H. Tarmeti. Programmis esinesid edukalt veel R. Aas, M. Lepa, A. Lutsari judopoisid, kabaree tantsutrupp Cathrine ja E. Lillepea jne, suur tänu neile!”

“See oli see aeg, kui sai rakendada edukalt kapitalismi ja ei ähvardanud enam vangiminek. Programm oli igati korralik ja sissetulek väga hea. Pidin palkama Toompealt eriteenistusest mehe, kes püstol taskus valvas öösel ja päeval rahakohvrit, sest mingid pangad ei toiminud ja kõik käis sularahas. Tänu sellele heale sissetulekule sai üles ehitatud Saaremaal Sõrves 100-kohaline puhkeküla, kus juba 20 aastat toimetan.”

“Endise mänedzerina, kes pidi nõukogude ajal läbirääkimisi pidama ja äri ajama, on ühteteist öelda, sest need mehed, kes on praegugi musaäris, näitkes V. Land, nendel ei sobi midagi öelda, sest mine tea, kellega vaja veel koostööd teha. Mina olen sellest kartusest prii.”