“Kodus ja võõrsil” kroonikud on ära lugenud, et seriaali tegelased on abiellunud 22 korda. Kõiki neid Eesti vaatajad veel näinud ei ole ja kõik pulmad ei ole ka Austraalias veel ekraanile jõudnud, kirjutab Einar Ellermaa ajakirjas Nädal.

Meil nähtud viimane pulm oli kahe nädala eest Amanda ja Peteri ebaõnnestunud abiellumine, mille rikkus Amanda õde Kelli.

Amanda ja Peter
Märts 2007
Amanda õde Kelli on otsustanud Amanda elu ära rikkuda, kuna Amanda roolis olles tegid nad kunagi autoavarii, milles Kelli viga sai ning aastaid mööda haiglaid ja arste jooksis. Kelli ilmus Summer Baysse, väites, et soovib oma õega suhted taastada. Tegelikult lasi ta röövida Amanda tütre Belle’i ning helistada Amandale lunarahanõudega, misjärel aga aitas silmakirjalikult tütre leida. Siis lasi ta Amandale saata lilli, mille kaardile oleks nagu alla kirjutanud võõras mees. Kuna Amandal ei ole meestega seoses just kõige parem kuulsus, saavutas Kelli selle, et Peter sai armukadedaks. Kuid Kelli mängis lepitajat ja Peter palus Amanda kätt. Kelli tõi mängu ka oma armukese Ethani, kes rääkis Peterile, et on Amanda välja kutsunud. Amanda ja Peter läksid tülli, Amanda läks baari jooma ja loomulikult oli seal ka Ethan, kes ta täis jootis ja joogi sisse uinutit pani. Ta viis Amanda enda juurde, riietas lahti ning tegi oma voodis neist koos pilte. Mõne aja pärast hakkab Ethan piltidega Amandat šantažeerima ja Kelli mängib mitu korda heategijat, kuni Amandale jääb mulje, et nad põletasid koos Ethani motellitoas kõik tõendid sellest nn Amanda ja Ethani koos veedetud ööst.

Aga pulmas, kui Peter ja Amanda on paari pandud, ilmub Ethan ja käsib kõigil külalistel oma toolide alla vaadata. Seal on pildid Amandast ja Ethanist. Peter jookseb vihasena minema. Amanda on murtud ja palub Peterilt andestust, kuid Peter viskab ta välja.
Edasi ülevaade aastate jooksul toimunud tähtsamatest ja meeldejäävamatest pulmadest.

Ailsa ja Alf
Mai 1988
Seriaali esimesed pulmad toimusid juba selle 18. nädalal. Abiellumine jäi kaadri taha, kuid ekraanil kõlas pruudi ettepanek peiule. “Kui abielluks, mis sa arvad?” küsis Ailsa (Judy Nunn). Mõni aeg hiljem jõudsid vastabiellunud ekraanile abielutunnistusega.

Refereeritud artikli täisteksti loe ajakirjast Nädal