“Sa pead teadma, mida teed. Ikka enesekindlalt, mitte uisapäisa. Enesekindlus on alus,” ütleb kümnevõistleja Mikk Pahapill, kellelt oodatakse maailmameistrivõistlustelt Berliinis tublit tulemust.

Berliinis läheb 19. augustil tulle Eesti kümnevõistlejate kolmik. Lootused on ennekõike Miku (26) peal, kelle isiklike rekordite summa 8750 punkti lubab võistelda vähemalt hõbeda või pronksi peale.

“Aaäärrgghh…,” häälitseb Pahapill Kadrioru staadionil, kui lõpetab 200meetrist lõiku tühjendustreeningul, kus keha peab töötama hapnikupuuduses. “Aaäärrhh, perse, aarrhh,” saabub tema järel number kaks Andres Raja (27).

“Veremaik on suus,” ütleb Mikk ja läheb end koguma. Mõlemat meest koguneb Berliinis vaatama arvukas Eesti publik, kes ootab kirgastavat kergejõustikuetendust.

“See on viimaseid tõsised treeninguid, sellest taastub neli päeva,» selgitab pealtvaataja, kergejõustiku liidu tegevjuht Aivo Normak. “Asja mõte on joosta lõike tingimustes, kus sportlane eelmisest pingutusest täiesti ära ei taastu. Ma olen temaga koos võistelnud. Ta oli alustamas ja mina lõpetamas oma karjääri.”

Sealsamas seisab Pahapilli ja Raja treener leedulanna Remigija Nazaroviene. “Väga pühendunud, professionaalne, põhjalik, psühholoogias väga tugev, oskab sportlast õigel hetkel aidata,” kiidab Normak naist.

Miku treeninguid vaatab ka tema sõber, endine korvpallur ja spordikaupade maaletooja Indrek Valge. “Mikk on sada kümme protsenti keskendunud oma asjale. Selliseid on vähe. Ta teeb kõik tippvõistluse nimel. Eks ta isiklik elu on allutatud tippspordile, nii see käibki. Ta ei ütle ise tulemust, punktisummat välja ja ärme võrdle teda Erki Noolega. Pahapill on vaikne rahulik Saaremaa mees, aga mina ootan temalt Berliinis medalit,” räägib Valge.

Refereeritud artikli täisteksti loe ajakirjast Kroonika