Tundub, et Ariel Klasi (57) ööpäevas on märksa rohkem kui 24 tundi. Olla väga kuulsa dirigendi abikaasa – juba nii silmapaistva mehe toetamine on omaette elutöö! Arielil on kaks lauljannast tütart ning sageli saadab kontsertmeistrist ema tütreid reisidel. Kuid Ariel suudab mängleva kergusega pidada kõige selle kõrval ka mitut ametit!

“Oleme Eri Klasiga abielus olnud 17 aastat ja pea kogu selle aja on tema olnud meie perekonnas esikohal,” tunnistab Ariel, kellele abikaasaroll tähendab rutakat reisimist kahe kodu vahel ja mujal maailmas, õhtukleidid pidevalt kaasa pakitud, sest abikaasa saatmise juurde kuuluvad kontserdid ja esinduslikud vastuvõtud. Abikaasade omavaheline kokkulepe on, et iial ei veedeta eraldi rohkem kui kolm nädalat, toimetagu siis kumbki ükskõik millises maailma nurgas.

Tõsi, just viimasel ajal võib aga juhtuda, et hetketi jäävad Eri ja tütred teisele kohale, sest vanema tütre Angelika poeg Erik Maximilian vajab vanaema täit tähelepanu: “Nagu oma lastega, püüan ka temaga olla kõigepealt hea sõber,” ütleb Ariel. “Temaga koosolemine on alati seotud muusikaga – me laulame, tantsime, dirigeerime. Ning tore on, et minu väikemees räägib juba kolme keelt – soome, rootsi ning minu ja Eriga eesti keelt!”

Aga elaks Ariel siis koduproua elu – mitte sinnapoolegi! Ta tegeleb juba 15 aastat Rootsi looduskosmeetikasarja Marja Entrich maaletoomisega. See sari hoiab Arieli naha terve ja kaunina ka täna.

Oma suure pere armsaid suuri isiksusi toetades ja kantseldades ning nende tervise eest hoolitsedes on Ariel jõudnud saada reikimeistriks. Reiki tähendab käte kaudu suunatud universaalse energiaga ravimist ning Ariel on selle abil suutnud turgutada lähedaste ja ka omaenda tervist. “Reikifilosoofia on mind aidanud, sest püüan olla kõige eest tänulik, heatahtlik aitaja ja toetaja,” tunnistab naine. Kõigil peab olema ruumi hingata ja tegutseda oma südamehäält järgides: “Surve seob nii oma kui ka lähedase energia sõlme!”

Refereeritud artikli täisteksti loe ajakirjast Naised