Režissöör James Cameron ja stuudio XX Century Fox ühistööna linastub 18. detsembril ulmepõnevik “Avatar”. Filmi propagandamasin on juba käivitatud ja eeloleval reedel näidatakse maailma suuremates linnades filmi 15 minutilist ülevaadet. Täna, 21. augustil kell 19.10 ja 20.30 on tuhandel õnnelikul tasuta võimalus heita pilk 3D demokaadritele Tallinna CCPlazas.

Fox tõi välja käesoleva aasta ühe oodatuma ulmepõneviku “Avatar” sisu tutvustava demoklipi. Tegemist on 3D filmiga ja seega päris täielikku pilti filmigraafikast allolevast kahe minutilisest klipist ei saa. Kõrgresolutsiooniga klippe saab vaadata SIIT

“Avatari” tegevus toimub kauges tulevikus lopsaka ja rikkaliku vihmametsa meenutava keskkonnaga planeedil Pandora, kus elavad sinise säriseva nahaga Na’vi nimelised humanoidid. Inimesed tahavad ajada küüned taha Pandora maavaardele, mis hakkab Na’vide eksistentsi ähvardama ja nii hakkavad viimased inimeste vastu võitlema.

Filmi peategelane Jake Sully on Maal toimunud lahingus saadud vigastuste tõttu jäänud halvatuks ja seetõttu nõustub ühinema avatari programmiga. Kuna inimetel on Pandoral vaja Na’videga maid jagada ja planeedi õhk inimestele hingamiseks ei sobi, siis on inimeste poolt geneetika abil loodud avatarid – Na’vi ja inimese hübriidid.

Jake tunneb end Pandora pinnal Avatari kehas üpris hästi ja tal tekib suhe imeilusa Na‘vi sõdalasnaise Neytri‘ga. Mida rohkem suhe areneb, seda raskem on Jake’il valida kelle poolt – kas inimeste või Na’vide – poolt ta parasjagu on.

Möödunud juunikuus näitas Cameron Amsterdamis Cinema Expol Avatari 24 minutilist juppi ja enamik filmikriitikutest kinnitab, et tegu on enam-vähem parima 3D filmielamusega, mis eales nähtud.