Pärast pikki koosveedetud aastaid on kuninganna Elizabeth ja prints Philip endiselt koos õnnelikud. Kuninganna jaoks oli see armastus esimesest pilgust, kirjutab Hänt Extra.

Prints Philip on tuntud selle poolest, et tal on olnud eriline oskus vale koha peal valesid asju öelda. Õukonna pressitalitusel on olnud tegemist printsi väljavabandamise ja asjade paikapanemisega. Kuid see pole kahandanud kuninganna Elizabeth’i lojaalsust ja armastust oma abikaasa vastu ning põhjus on väga lihtne. Ta armastab teda ja on teinud seda kogu elu.

“Ma pole kunagi vaadanud teise mehe poole või mõelnud kellegi teise peale,” ütles kuninganna oma nõole Margaret Rhodes‘ ele, kelle sõnul oli tegemist armastusega esimesest silmapilgust ja juba varajases nooruses. “Kuninganna oli 13 aastane kui ta esimest korda kohtas Philip’it Royal Naval College’is Dartmouth’is,” ütleb Margaret, kes on alati kuninganna Elizabeth’iga väga lähedane olnud ning kuningliku perekonnaga tihedalt suhelnud. Pärast seda pole kuninganna kordagi mõne teise mehe peale mõelnud. Nii noorelt ei mõelda küll veel tõsiselt abiellumise peale, kuid kõik teadsid, et see oli Philip, keda tulevane kuninganna oma mõtetes ja südames kandis. Polnud ka midagi imestada, sest hertsog, kes tollal oli Kreeka prints, oli viis aastat vanem ja erakordselt populaarne noorte daamide hulgas. Margaret kirjeldab teda kui “viikingite jumalat”.

“Ta oli jumalik välimus. Väga blond, läbitungiva pilguga ja korrapäraste näojoontega. Ta oli nagu unistus …” Elizabeth armus ja alguse sai eluaegne ja väga õnnelik abielu. Margaret’i sõnul oli prints Philip alguses “küllaltki tahumatu”, kuid see muutus aastate jooksul. “Ehkki teatud mässumeelsuse säde pole tema juures siiani kustunud. Ja see on tõeliselt värskendav!”