USA äriajakiri Forbes seadis maailma mõjukad naised pingeritta kuuendat korda. Edetabeli koostamisel arvestatakse karjääri, majanduslikku mõjukust ja meediakajastust.

Kahel esimesel aastal juhtis edetabelit Condoleezza Rice, kes 2004. aastal töötas USA tollase presidendi George W. Bushi julgeolekunõunikuna ja 2005. aastal asus välisministriametisse.

Rice’i tõrjus 2006. aastal troonilt Angela Merkel (55), kellest 2005. aasta novembris sai Saksamaa liidukantsler. Arvestades Saksamaa kohta maailmas, oli Forbesi valik igati loogiline. Kuna Merkel on jäänud Saksamaa liidukantsleriks tänini, siis on loomulik, et Forbes peab teda endiselt maailma mõjukaimaks naiseks.

Angela Merkelil on head väljavaated säilitada maailma mõjukaima naise tiitel veel mitmeks aastaks. Nimelt on Saksamaal 27. septembril parlamendivalimised, kus avaliku arvamuse küsitluste järgi peaks edu saatma taas kristlikke demokraate eesotsas Angela Merkeliga. Kui midagi erakorralist vahele ei tule, siis jääb Merkel pärast valimisi veel vähemalt neljaks aastaks Saksamaa valitsust juhtima.

Mõjukaimate naiste edetabeli teiselt realt leiab teist aastat järjest Sheila Bairi, kelle juhtida on Ühendriikide panganduses järelevaatajana toimiv USA föderaalne deposiidikindlustuse korporatsioon.

Kolmanda koha säilitas edetabelis USA karastusjoogitootja PepsiCo juht Indra Nooyi.