Selgeltnägija Nastja pole end telepopulaarsuse laineharjal avalikult “tegevnõiaks” kuulutanud, nii liigub tema kuulsus nagu muistsete teadjanaiste oma suust suhu. “Olen pigem tegude- kui sõnadeinimene, annan oma väge ja energiat edasi omavalmistatud asjade kaudu,” ütleb ilmselt kuulsaim kodumaine nõiatar, kirjutab ajakiri Naised.

Volbriöö traditsioonist kuulis Nastja esimest korda seitsmendas klassis sõbrannadelt ja maagiaga see päev tema jaoks ei seostunud. Hoopis maagilisema tähendusega oli Nastja arvates Ukrainas elava vanaema õpetatud svjatki-traditsioon. Svjatki on kahenädalane periood, mis algab 14. jaanuaril ning on seotud vene õigeusu kalendriga. Sel ajal pidavat uks vaimse ja materiaalse maailma vahel kuidagi eriliselt avatud olema ning sel perioodil saavat näha ja ennustada tulevikku.

“Vaimne maailm on kogu aeg meie kõrval,” teab ekstrasensoorsete võimetega Nastja. “Kahe maailma vahel on midagi uksesarnast, mis teatud perioodidel on rohkem lahti – see on, nagu kergitaks keegi pisut maailmu eraldavat muidu läbipaistmatut loori.” Nastja ise võib oma võimetega nüüd juba igal hetkel loori kergitada ja sealt läbi näha – see võime temast selgeltnägija teebki. See ei takista teda mõistmast rahvatraditsioonide tähtsust.