Vabakutseline fotograaf ja Tallinna Noorte TV saatejuht Meelis Tomson seljatas kohtus parkimisalade haldaja Europargi, kes peab talle nüüd tagasi maksma kohtukulud. Kolm aastat tagasi parkis Meelis oma auto Europarki, sai trahvi, see polnud esimene. Meelis võttis kätte ja kirjutas ise kohtule hagi valmis, tuginedes Eesti Vabariigi seadustele.

„Ma põhimõtteliselt ei maksa Europargis ja CityPargis parkimise eest, sest nende taktika raha kasseerida ei ole kooskõlas Eesti Vabariigi seadusega, seda kinnitas ka kohus,“ rääkis Tomson Buduaarile. „Kui ma varem teadsin n-ö eesti keeles, mida nad valesti teevad ja mille vastu eksivad, siis tänu kohtuotsusele sain teada selle ka juriidilises keeles ning kavatsen seda neile igal võimalikul moel uuesti teatada,“ lisab fotograaf.

Kas mees siis kunagi parkimise eest ei maksa? „Maksan ikka, näiteks Ühisteenused kontrollivad linnaala ja seal pargin end alati korralikult, samuti olen sunnitud maksma parkimise eest Solarise keskuse all, kus tegelikult on samuti Europark, aga mugavus maksab,“ viitab mees, et pole mingi huligaan, vaid lihtsalt teab oma õigusi.

Meelis paneb inimestele südamele, et alati ei ole kergem maksta mõttetuid arveid ehk siis trahve, millel pole EV seadusega mingit seost. „Ei ole lihtsam, et mis silmist, see meelest, tuleb julgeda oma õiguste eest seista!“