Provotseerival fotol Vabadussõja võidusambale Kristuse poosis pandud Anu Saagim ei ole usklikke Madonna tembu kombel närvi ajanud.

Saagimi sõnul tuli fotoseeria idee Kroonika fotograafilt. Saagim mõtiskleb: “Ma loodan, et seda pühaduseteotusena ei võeta. Oli arvata, et eesti rahvas lööb mu pärast mu käitumist kirikus risti.

Mis puutub võidusambasse, siis minu jaoks läheb see samasse kategooriasse kui Savisaare imelik kell Vabaduse väljakul. Maitsetu ja kole, mille armsad linnaisad iseenda jäädvustamiseks välja mõelnud,” arvab ta. “Ühesõnaga, sammas on jõle. Mul oli siiras soov seda koledat asja kaunistada!”

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Konsistooriumi arvamuse edastab kantsler Urmas Viilma. “Konsistoorium ei kommenteeri iga pilti, millel kujutatakse risti, ega artiklit, mis mainib kirikut või jumalat.”

Võidusamba autoriõiguste omaniku, kaitseministeeriumi pressiesindaja Meeli Hunt: “Tegu on kogu riigi ja ühiskonna objektiga, mille kasutamist ei saa reguleerida käskude-keeldudega, pigem iga inimese isikliku südametunnistusega.”

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehest ning skandaalset fotoseeriat värskest Kroonikast

[ot-gallery url=”gallery/anu-saagim-tegi-vabaduss%c3%b5ja-v%c3%b5idusamba-taustal-kristuse-poosis-provotseeriva-fotoseeria”]