Kuressaare Sanatooriumi majutusasutused pakuvad koerapidajatele hotellitube, kus saab peatuda koos lemmikloomaga.

Viimast ootavad toas tervitusnäksina ees seakõrvad ning lemmikule on võimalik süüa tellida koeramenüü järgi.

Kuressaare Sanatooriumi müügi- ja turundusosakonna juhataja Frey-Christian Fernelius rääkis Oma Saarele, et ettetellimisel saab koertele tellida toitu, mida valmistab hotelli köögis kokk, kes omab teadmisi koeratoidu valmistamisest.

“Menüü saab koostada ka vastavalt koera dieedile või selle järgi, mis koerale maitseb,” selgitas Fernelius. “Minu koertele maitsevad näiteks mandariinid,” tõi ta näite. Road serveeritakse loomale hotellitoas, kus on veekauss ja toidunõud, restorani koera tuua ei tohi.

Öösel magab koer kas põrandal, voodis või patjadel, mida saab samuti hotellilt tellida. Vajadusel võib hotell organiseerida kliendile näiteks terviseprotseduuride ajaks ka koerahoidja, ütles Fernelius.

Kuressaare Sanatoorium avas esimesed kaheksa tuba lemmikloomaga reisijatele möödunud sügisel Merineitsi hotellis, mõned kuud hiljem lisandusid nõudlusest tulenevalt kaks koeratuba Rüütli hotellis ja Meri hotellis. Kõikides koeratubades on kasutatud spetsiaalseid materjale, mida on kergem puhastada.

Frey-Christian Fernelius kinnitas, et nn koeratoad on leidnud aktiivset kasutamist. “Maipühade ajal olid meil kõik koeratoad kinni,” rääkis ta.
Konkureerivast spaahotellist GO Spa öeldi Oma Saarele, et ka nende hotelli võib külastaja lemmiklooma kaasa võtta. Looma toitlustamist pole neilt seni veel küsitud, kuid sellise tellimuse täitmine pole kindlasti probleem, kinnitati GO Spa-st.