Hõbelusika konkursil hinnatud restoranide nimekiri täienes lisaks väljakuulutatud võitjatele ja nominentidele üheksas kategoorias, pingereaga kõrgemaid hindeid saanud söögikohtadest.
Restoranide TOP: Restoran Ö, Chedi, Ribe, In Studio Vinum , Controvento, La Bottega, Kadriorg, Gloria, Moses, Muuseum, Si-Si, Pegasus, Balthazar, Senso, Karl Friedrich, Bonaparte, Sisalik, Namaste, Troika, Gianni, Dominic, Kolkja küla Sibularestoran, Monaco, Novell, House, Elevant, Nero.
Gurmeerestoranide TOP: Ammende Villa, Stenhus, Tschaikovsky, Bocca, Egoist, Bonaparte, Pädaste Meremaja, Nevskij, Kolm Õde, Vertigo, Volga.
Kohvikute TOP: Le Bonaparte kohvik, C‘est la vie kohvik, NOP, Anneli Viik, Chocolaterie, Chocolats de Pierre, kohvik Crepp, Josephine, Museum Lounge, Cafe Truffe, Cafe Mademoiselle, Vinoteek Musi.
Enam kui kuue kuu jooksul hindasid 80 ettevalmistuse saanud kohtunikku üle 200 söögikoha Tallinnas, Tartus, Pärnus, Rakveres, Otepääl, Setumaal ja Saaremaal. Kohtunikeks olid valitud inimesed, kes on oma elu või töö tõttu eri maade toidukultuuriga hästi kursis.
Mittetulundusühing Gastronomy Awards Society of Estonia loodi 2004. aasta juulis eesmärgiga väärtustada ja arendada toidukultuuri Eestis. Ühing annab oma eesmärgi täitmiseks välja iga-aastast auhinda Hõbelusikas. Auhinna eesmärgiks on esile tõsta toidu- ja teenuste kvaliteeti Eesti toitlustussektoris.