Meresuu SPA & Hotell ja Nordic Hotel Forum täitsid 2008. aasta detsembri viimastel päevadel Rohelise Võtme kriteeriumid.

Rohelise Võtme tunnistus antakse neile üle 13. veebruaril messi Tourest 2009 raames toimuval rohelisema turismi foorumil. Foorumi raames tunnustab EAS keskkonnasõbralikke majutusettevõtteid ka Rohelise Võtme aastaauhindadega.

Meresuu SPA & Hotelli
tegevdirektori Tarmo Bacmanni sõnul kuulub Meresuu meeleldi nende ettevõtete hulka, kes pooldavad loodusressursside väärtustamist. „Roheline Võti ei ole Meresuu jaoks lihtsalt sümbol või kaasajal populaarne müügiargument pakutavatele teenustele,” ütles Tarmo Bachmann. „Me kanname vastutust jätkusuutliku arengu eest nagu ükskõik missugune teine ettevõte Eestis ja maailmas ning kavatseme selle Meresuule iseloomuliku tegevusega jätkata – panna inimesed hindama keskkonda, milles me elame.”

Meresuu majandustegevuses leiab mitmeid keskkonda väärtustavaid külgi: kohalike toidutoorainete ja keskkonnasõbralike materjalide kasutamine ning säästlik ümberkäimine loodusvaradega.

Nordic Hotel Forumi majutusjuhi Karin Põldma sõnul on kliendid üha teadlikumad oma valikutes ja eelistavad neid teenuse osutajaid, kes püüavad oma tegevusega vähendada oma mõju keskkonnale. „Me hoolime oma klientidest ja soovime pakkuda neile kvaliteeti kooskõlas loodust säästvate põhimõtetega,“ ütles Põldma.

Roheline Võti on rahvusvaheline majutusettevõtetele mõeldud keskkonnamärgis, mis võeti esmakordselt kasutusele Taanis 1994. aastal. Eestis algatas selle Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium koostöös EASi turismiarenduskeskusega 2001. aastal. EAS koordineerib Rohelise Võtme tunnustuse andmist tänaseni. Tunnustus pole tähtajatu, vaid seda tuleb majutusettevõttel perioodiliselt pikendada. Pärast Meresuu SPA & Hotelli ning Nordic Hotel Forumi liitumist  on Rohelise Võtme diplom 19 majutusettevõttel Eestis.