Soomaa rahvuspargi turismipiirkond võitis EASi Turismiarenduskeskuse eestvõttel korraldatava konkursi “Eesti avastamata aarded 2009. Turism ja kaitsealad”.

Soomaa rahvuspargi esitas konkursile Rohelise Jõemaa Koostöökogu. Lisaks Soomaale kandideerisid parima sihtkoha tiitlile Matsalu Rahvuspark ja Vilsandi Rahvuspark koos Viidumäe Looduskaitsealaga. Matsalu Rahvusparki esindas MTÜ Terra Maritima ning Vilsandi Rahvusparki koos Viidumäe Looduskaitsealaga MTÜ Meremaa.

Konkursi korraldamine on osa rahvusvahelisest projektist EDEN (European Tourist Destinations of Excellence), mille algatas kolme aasta eest Euroopa Komisjon. EDEN projektiga soovitakse mitmekesistada säästval turismil põhinevaid algatusi nii Euroopa Liidu liikmes- kui kandidaatriikides. Tänavu osaleb konkursil 22 riiki ning konkursi eesmärgiks on tunnustada sihtkohti, mille väärtuseks on kaitseala ning kus arendatakse turismitooteid, arvestades kaitstavate piirkondade eripära, kohalike elanike kaasamist ning külastajate vajadusi. Võistlema oodati säästva arengu printsiipidel põhinevaid turismitooteid.

Konkursi auhind antakse üle “Avastamata aarete päeval” 27. mail 2009 Tallinnas Pirita Lillepaviljonis.

Lisainfo:
Rohelise Jõemaa Koostöökogu tegevjuht Merle Adams 56662675 merle@joemaa.ee
Sihtkoha esindaja : Aivar Ruukel aivar@soomaa.com

Soomaa esitluse slaidid on alla laaditavad: http://www.slideshare.net/Ruukel/soomaa-esitlus-edeni-konkursil