Interneti teel lennupiletite müügiga tegelev Bookinghouse.net avaldas viis eesti klientide hulgas kõige populaarsemat Euroopa linna.

Aasta 2009 esimese poole andmetel oli eelistatuim reisisihtkoht London, millele järgnesid Pariis, Amsterdam, Brüssel ja Dublin.

Tänavused tulemused erinevad mõnevõrra eelmisest aastast. Mullu lendasid eestlased Bookinghouse.net esimese poolaasta andmete põhjal kõige enam Pariisi, Amsterdami, Rooma, Vilniusesse ja Ateenasse.

Seega on märkimisväärselt kasvanud Londoni populaarsus, mis eelmisel aastal viie eelistatuima sihtkoha hulka ei mahtunud.

Statistika näitab ka pileti broneerimise ja väljalennu vahelise aja lühenemist 22% võrra. Kui 2008. aasta esimesel poolel ostsid eestlased lennupiletid keskmiselt 45 päeva enne lahkumist, siis tänavu 35 päeva enne väljalendu. Leedus on vastav näitaja kukkunud 24% ning Lätis koguni 33%.

„Inimesed on finantskriisi keerises oma tulevikus vähem kindlad. Seetõttu kiputakse vältima reisi pikka etteplaneerimist ning piletid ostetakse alles siis kui sõit on kindlasti teostatav,“ räägib Bookinghouse.net-i haldava Interneto partneris direktor Vladas Sapranavicius.

UAB Interneto partneris, mille peakontor asub Vilniuses, omab hetkel seitset interneti vahendusel lennupileteid müüvat portaali: Bookinghouse.net Eestis, Flysiesta.lv Lätis, Greitai.lt Leedus, Flysiesta.pl Poolas,  Flysiesta.ru Venemaal, Aviagid.com.ua Ukrainas ja rahvusvaheline Flysiesta.com.