Kätlin Raidvee on 24 aastane Tallinna neiu, kes on eesmärgiks seadnud iga suvi elada mõnes uues ja huvitavas riigis, õppides tundma selle kultuuri, kombeid ja tavasid. Eelmine suvi elas Kätlin Sitsiilias, nüüd aga on neiu otsaga Miamisse põrutanud.

Kuidas sattusid Miamisse, kus ja kaua oled seal elanud?
Miamisse sattusin selle aasta mais. Kui nüüd täpsustada, siis ei ela ma Miamis, vaid Miami läheduses asuvas kuurortlinnas Miami Beachil ja selle lõunapoolses osas South Beachil. South Beach on ideaalne koht seiklejale ja vallalisele inimesele. Siinne ööelu on meeletu ja metsik, mitte millegi arvelt ei hoita tagasi. Elan Washington Avenuel. Sellest vaid 2 bloki kaugusel (200m) asub restoranide ja klubidega ääristatud glamuurne Ocean Drive.

Millega Sa seal tegeled, kirjelda oma tavalist päeva?
Miamisse tulin esialgu puhkama, seega erilisi kohustusi mul siin ei ole. Päev algab hommikusöögist ning seejärel lähen randa mõneks tunniks päevitama ja ujuma. Õhtu veedame tuttavate juures grillides, piljardit mängides või jetidega sõites. Siin on paljudel villad basseinide, golfi- ja tenniseväljakutega. Aegajalt lähme ka jahiga merele. Igaõhtune rituaal on sörkimine Ocean Drivel, sealsed klassikalised ArtDeco stiilis majad on omaette vaatamisväärsused. Kord nädalas üritan võtta osa huvitavatest üritustest. Meeldivad Versace Mansionis toimuvad fashion showd ja pühapäeviti Nikki Beach. Miamis on ööklubid ja lounged avatud esmaspäevast pühapäevani. Iga nädal on klubides kuulsad esinejad ja Dj-d. Peale selle saab siin veel nautida erinevaid kruiise kariibidele, käia Everglades looduspargis, Jungle Islandis, Seaqariumis, kinos, muuseumites, Key Westis, Orlandos Disneylandis jne. Bahama saared oli tore vaheldus. Järgmine kord võtan ette Bahamadel haidega ujumise ookeanis.

Kas elu Eestis ja USAs on üldse võimalik võrrelda, millised on peamised erinevused?
Elu Eestis ja USAs ei saa absoluutselt võrrelda!  Erinevusi võib märgata kõiges: kliimas, kultuuris, inimestes, toitumisharjumustes, pidustustes, tähtpäevades jne. Kliima kohapealt esineb USAs kuumalaineid, orkaane, maavärinaid ja üleujutusi, mida meil Eestis ei näe. Kultuuri osas on USAs rohkem meelelahtusasutusi ja valikuvõimalus on laiem. Siin on näiteks populaarsed parklateatrid ja autokinod, mida Eestis jällegi ei ole. Kontserditel käimine on poole soodsam ja tuntud esinejaid vähemalt kaks. Ameeriklased on väga sõbralikud ja avatud, eestlased pigem kinnisemad ja vaoshoitud. Ja muidugi toitumisharjumused. Ameeriklased on söögi ja joogi rahvas, isegi raamatukogudes on burgerikohvikud, mis eestlase jaoks tundub võõras.
   
Miamis elavad ja puhkavad paljud rikkad ja kuulsad, sest Miami on tuntud oma ilusate randade, meeletute pidude ja lõputute shoppingcenteri´te poolest. Räägi oma kokkupuutest nendega.
Meil on siin troopiline kliima. Päevad Miamis on suviti väga päikeselised, keskmiselt 35 C sooja, see on üks põhjus miks inimesed siia tulevad. Miami Beach on tuntud kilomeetreid pikkade valgete liivarandade ja supervormis päevitunud rannakehade poolest. Jällegi siin kehtib reegel, mida rohkem seda uhkem ja mida napim seda parem! Topless päevitamine on lubatud. Eraldi on siin nudistidele, lesbidele ja geidele mõeldud piirkonnad. Rannas võib meil aegajalt näha ka haisid. Inimesi nad enamasti ei ründa, pigem kardavad. Kui ründavad, siis ehmatusest. Olen ise siin suurt raid näinud. Tänavapildis domineerivad afroameeriklased ja latiinod, kuid siin võib näha erinevast rassist ja rahvusest inimesi üle maailma. Palju on ka mustanahalisi.

South Beachil on elu nagu filmis. Tänavatel kihutavad Lamborginid ja Ferrarid, samuti sõidavad ringi Cavalli bussid ning Rolls-Royce limusiinid, olen näinud hobusehääli tegevat Harley-Davidsoni. Õhk on soe ja inimesed edevad. Mehed on ennast jõusaalis viimase piirini vormi ajanud ja naised kõiksuguste ilulõikustega natukene üle pingutanud. South Beacil võib näha igasuguseid veidraid inimesi, palju kodutuid, maani rastadega hipisid, transvestiite ja geisid. Siin on tänaval väga põnev jalutada, isegi koerad kannavad päikeseprille. Näiteks üks mees sõidab siin jalgrattaga ringi kana pakiraamil, teine sõidab madu über kaela. Lincoln Roadil tantsib mees kitliga ja kollaste nõukaaegsete puukingadega, teenides niimoodi raha.  South Beachil väga tööd ei viitsita teha, see on paradiis, kus nauditakse elu! Naised rulluisutavad ülinappides riietes Washington Avenuel ja päevitunud mehed näitavad paljast ülakeha. Käies õigetes kohtades võib kohata rikkaid, kuulsaid ja ilusaid. Ocean Drive on üks nendest kohtadest kus vahetevahel kuulsused ennast näitavad. Neid siin kohata on tavaline. Mercedes-Benz Fashion Weekil võis näha Kardashiane, Ronaldinhot ja palju teisigi.

Ameeriklaste iseseisvuspüha 4. juulil otsuatasime sõbrannaga ja vahva seltskonnaga tähistada Shakira ja Hulk Hogani naabrite juures, nautides mullivannis shampanjat maasikatega ja vaadates ilutulestikku ning lõbutsevaid delfiine ookeanivees.

Käisin ka Star Islandil, et staaride villasid näha. Nägin Sylvester Stallone, Madonna, P. Diddy, Will Smithi, Lenny Kravitzi, Elizabeth Taylori ja paljude teiste mansioneid. Sõites Miami Beachile võid näha Jennifer Lopezi ja Marc Antony hiigelsuurt villat. Neid on siin palju. Üks meelispaiku kuulsatel on luksuslik FounatinBleau hotell. Seal asub minu üks lemmikklubisid LIV. Veel soovitaksin Mondriani, mis on tõeliselt ilus. Ööelu on meeletu, mitte millegi arvelt ei hoita tagasi. Inimesi meelitavad klubidesse kuulsad esinejad ja DJ-d üle maailma. Peale klubisid on võimalik minna afterpartydele, ja seal tantsida hommikutundideni. Ja ei saa mainimata jätta, et Miami on tuntud super maitsvate kokteilide poolest!

Shoppamiseks on South Beachil parim Lincoln Road, see on täis restorane ning parimaid butiike. Hinnad on odavamad kui Eestis ja allahindlused kuni -90%. Miamis Aventura Mall, Sawgrass ja Dolphin Mall.

Kas seal kohapeal on kerge tutvusi-, elamist- ja tööd leida?
Tutvusi ja tööd on kerge leida, naistel eriti. Aga elmine on siin üpris kallis. Korteri rendihinnad South Beachil algavad 15 000 eesti kroonist kuus. Millele lisandub tagatisraha samas summas. Samuti peab arvetama, et kõigele tuleb juurde Florida Tax ehk maks. Kinnisvara leiab aadressilt: www.craigslist.com.

Kas ka Miamis on tunda majanduslanguse mõju, inimesed on pinges ja närvilised ning püüavad säästa?
Ei, siin majanduslanguse mõju tunda ei ole! Inimesed paistavad õnnelikud ja rahulolevad.

Millal plaanid Eestisse naasta või jääd püsivalt sinna?
Esialgu tulen augustis mõneks kuuks Eestisse ja siis vaatan edasi. Aga Miami ja Miami Beach on kindlasti sellised kohad kus tahaksin tulevikus elada, just selle kliima ja eksootika pärast.

Mida Sa soovitaksid eestlastele, kes plaanivad Miamisse elama minna?
Soovitaksin varuda raha, sest Miamis on elu kallis! Ja siia lihtsalt elama tulla on üsna keeruline, vaja on elamis- ja tööluba!

[ot-gallery url=”gallery/eesti-t%c3%bcdruk-k%c3%a4tlin-raidvee-gossip-ee-le-south-beachil-v%c3%a4ga-t%c3%b6%c3%b6d-ei-viitsita-teha-see-on-paradiis-kus-nauditakse-elu”]