Eesti Jalgpalli Liit ostis ära jalgpallur Andres Operile ja Marge Rahule kuuluva osaühingu Oper FC, millel on hoonestusõigus ehitada Kotka tänavale jalgpallikoondiste treeningukeskus. Ehitamise maksumuseks kujuneb 10-15 miljonit krooni.

Liidu juhi Aivar Pohlaku sõnul ollakse müüjatega kokku leppinud, et tehingu täpne summa ei kuulu avaldamisele. “Hakkame täpset eelarvet alles koostama, aga orienteeruvalt peaks treeningkeskuse maksumus olema 10-15 miljonit krooni,” sõnas ta.

Alaliidul on presidendi sõnul õigus ehitada välja jalgpalliväljak ja parkla koos juurdepääsuteega, lisaks kuni kolmekorruseline olmehoone. “Seda õigust kasutame osaliselt, sest vajame vaid duširuume ja mõningaid abiruume,” selgitas Pohlak. Tema kinnitusel oli treeningkeskuse järele vajadus suur, sest erinevate koondiste tegevuse oluline laienemine viimastel aastatel on tekitanud olukorra, kus just muruväljakute koormus Lilleküla treeningkeskuses on läinud liiga suureks.

Jalgpalli liidu president märkis, et projektiga tuleb alustada ilmselt juba tänavu, vähemalt mingite heakorratööde tähenduses. “Valmimiseni jõuame eeldatavasti järgmisel aastal,”  lisas Pohlak. “Finantseerime ehitust oma vahenditest, meie toetamine ja sponsoreerimine käib oma programme pidi, mingil hetkel ei ole välistatud treeningkeskusele ka eraldi toetaja leidmine,” rääkis jalgpallijuht.

Oper FC OÜ kuulus jalgpallurile Andres Operile ja  Marge Rahule. Aastal 2006 astus jalgpallur Keskerakonda ning 2007. aastal annetas ta erakonnale poolteist miljonit krooni. Samal aastal sai Oper Tallinna linnalt loa ehitada Kristiinesse jalgpallikool.