OHMYGOSSIP – Psühhiaater Jüri Enneti sõnul on kevadväsimus meie kliimavööndis nelja aastaaja tõttu loomulik nähtus. Samas ei tule eksperdi kinnitusel selle vastu abi kaugelt otsida – reipust lisavad sillerdavalt lumevaibalt peegelduv valgus ning väga oluline on ka lähisuhe.

Jüri Ennet rääkis, miks meid kevade hakul väsimus haarab: “Talvevarud hakkavad läbi saama nii sahvrist kui ladudest, aga ka inimese organismi depoodest ja varukohtadest.” Ta lisas, et keha ja psüühika on üks suur tervik, mistõttu mõjub energiapuudus inimestele ka vaimsel tasandil.

Enneti sõnul saame praegusel perioodil jõuvarusid täiendada energiarikast toitu süües, kuid kindlasti ka valguse abil. “On terve rida valgusravi aparaate, aga veelgi parem, kui saame siin- või sealpool käia ja reisida,” soovitas ta päikeselisi maid külastada.

Samas peegeldab väga palju valgust ka kodumaal leiduv lumi ja veekogusid kattev jää, mistõttu tuleks psühhiaatri kinnitusel kevadväsimuse leevendamiseks võimalikult palju väljas viibida: “Peegelduv päikesevalgus on väga kasulik, rääkimata värskest õhust.”

Refereeritud artikli täisteksti loe Postimehest

 

Vaata ka:
Psühhiaater Jüri Ennet Ohmygossip.ee’le: Olge sihikindlad oma tegudes, uskuge enda võimetesse
“Olelusvõitluse tulemusel jäid meie Esivanemad ellu ja andsid elu edasi, olelusvõitluse tulemusena oleme meie olemas! Ainult tänu võitlusele oleme me olemas,” räägib tunnustatud psühhiaater, spordiarst ja kolme lapse isa Jüri Ennet Ohmygossip.ee’le ning lisab..

Psühhiaater Jüri Ennet Ohmygossip´ile: Jutt muudab vaid juttu, teod muudavad olukorda
“Tervishoiustreik on signaaliks, et me, Eestimaalased, ühiselt ning üksmeelel oma elu korraldaksime. Ja see elu eeldab piisavalt tervist,” räägib doktor Jüri Ennet Ohmygossip´ile.

Psühhiaater Jüri Ennet Ohmygossip.ee-le: Tahan elada 100-aastaseks… ja siis veel
Riiklikult tunnustatud staažikas psühhiaater ja kohtupsühhiaatriaekspert, kliinikujuhataja ning lektor Jüri Ennet räägib Ohmygossip.ee-le, et tema loengud ja igapäevatöö haiglas on nii huviala kui ka töö. Eesti tuntuim psühhiaater paljastab, et töötab täna palju rohkem, kui paarkümmend aastat tagasi. “Töötan praegu palju rohkem kui paarkümmend aastat tagasi. Meeldib oma töö-hobiga tegeleda, inimesi aidata.”

Psühhiaater Jüri Ennet: “Poole keskmise kuupalga eest paneb oma elu ohtu vaid jobu!”
Mitu Euroopa riiki toob oma kodanikke Egiptusest ära, aga eestlasi näib see mitte häirivat. Endiselt kohtab hulka inimesi, kes ühest odavamast soojamaareisist loobuda ei taha.

Psühhiaater Jüri Ennet esitles uut raamatut “Väljavalitu”
Ligi 500 leheküljeline teos „Väljavalitu“ on valminud dr. Jüri Enneti (pildil) 40-aasta pikkuse arstipraktika, nõustamise ja koolitustöö tulemusena. Eile esitles Eesti tuntuim psühhiaater ja spordiarst, Ida-Tallinna Keskhaigla nõukogu liige ja Hooldusravikliiniku juhataja Jüri Ennet Viru Keskuse 3. korruse raamatupoes oma uut raamatut “Väljavalitu”. “Raamatu idee tekkis arvukaid loenguid pidades ning abivajajaid nõustades,” räägib dr. Ennet Ohmygossip.ee-le.